Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται ελαφρά χαμηλότερα στην πρώτη συνεδρία της εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται ελαφρά χαμηλότερα στην πρώτη συνεδρία της εβδομάδας. Ο χρυσός είναι τώρα 0,27% χαμηλότερα διαπραγματευόμενος μόλις κάτω από τα 1740 δολάρια / oz, ενώ εάν η τιμή συνεχίσει να πέφτει, παρακολουθείτε την περιοχή των 1730 $ / oz για κάποια ενδοημερήσια υποστήριξη. Το ασήμι εξακολουθεί να διαπραγματεύεται ακριβώς πάνω από την περιοχή των 25 $ / oz μετά την πτώση 0,47% τη νύχτα.

Το συναίσθημα κινδύνου τη νύχτα ήταν αρκετά φτωχό. Το Nikkei 225 (-0,77%), το ASX (-0,30%) και το Shanghai Composite (-1,11%) διαπραγματεύτηκαν όλα χαμηλότερα. Τα συμβόλαια του Eurostoxx διαπραγματεύονται 0,20% χαμηλότερα με αρνητικό άνοιγμα.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύθηκε ελαφρώς υψηλότερα, αλλά ο κύριος κινητήρας ήταν το USD / CAD που διαπραγματεύτηκε 0,27% ανοδικά ενώ το USD / CHF επίσης κινήθηκε υψηλότερα κατά το ίδιο ποσοστό.

Όσον αφορά τις ειδήσεις, ένας αυστραλιανός αξιωματούχος είπε ότι οι καθυστερήσεις εμβολιασμού σημαίνουν ότι η Αυστραλία θα μείνει πίσω. Από την άλλη πλευρά, το ποσοστό ανεργίας στην Αυστραλία έπεσε στα τέλη του 2021 στο 5% από 5,5%.

Ο Πάουελ της Fed είχε μια συνέντευξη το βράδυ της Κυριακής. Είπε ότι δεν θέλει να επιστρέψει στις κακές παλιές ημέρες του πληθωρισμού και πρόσθεσε επίσης ότι η οικονομία φαίνεται να βρίσκεται σε σημείο καμπής.

Ενώπιον των κεντρικών τραπεζιτών, η Panetta της ΕΚΤ είπε ότι η τράπεζα δεν πρέπει να δεχτεί καμία περαιτέρω καθυστέρηση στην καταπολέμηση του πληθωρισμού.

Υπήρξαν επίσης αναφορές στα μέσα ενημέρωσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ πλησιάζουν στο να συμφωνήσουν σε μια εμπορική συμφωνία για τη Βόρεια Ιρλανδία. Αυτό έρχεται μετά από πολλές συζητήσεις σχετικά με την αποφυγή σκληρών συνόρων μεταξύ των δύο εθνών.

Στη Γερμανία, ο ηγέτης της Βαυαρίας Markus Soeder προσχώρησε στον αγώνα για να αντικαταστήσει την Angela Merkel. Θα είναι τώρα αντίπαλος του προέδρου του κόμματος του CDU, Armin Laschet για το διορισμό.

Το Bitcoin ανέβηκε πάνω από τα 60.000 $, και τώρα οι κρυπτολάτρες θα κοιτάξουν να επιτεθούν στο υψηλό όλων των εποχών στα 61.788,45 $.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίας, ενδιαφέρον έχουν οι λιανικές πωλήσεις της EZ και τα σχόλια από την Panetta της ECB, τον Haldane της BoE, και τον Rosengren της Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →