Ο χρυσός και το ασήμι αναμιγνύονται σήμερα το πρωί.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Μετά τη πτώση 0,69% της Δευτέρας, ο χρυσός ξεκινά τη συνεδρία της Τρίτης περίπου 0,40% επίσης στο κόκκινο. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται σήμερα στα 1727 oz $ με την επόμενη ημερήσια υποστήριξη στα 1721 oz $. Το ασήμι διαπραγματευόμενο θετικά +0,63%, πολεμάει ακριβώς πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των $ 25 / oz. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός διαπραγματεύεται λίγο κάτω ενώ το WTI κινήθηκε 0,60% ανοδικά.

Το συναίσθημα κινδύνου στην περιοχή της Ασίας αναμίχθηκε όλη τη νύχτα. Το Nikkei 225 (+0,72%) και το ASX (0,04%) έκλεισαν υψηλότερα ενώ το Shanghai Composite έπεσε 0,62%.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου σημείωσε άνοδο 0,13% με τη μεγαλύτερη κίνηση στο ζεύγος USD / JPY (0,20%). Το USD / CHF κέρδισε επίσης περίπου το ίδιο ποσόστο με το χαμένο έδαφος των ασφαλών παραδείσων. Το Bitcoin σημείωσε επίσης άνοδο κοντά στο υψηλό όλων των εποχών, στα 61,784 $.

Όσον αφορά τις ειδήσεις, ο Kuroda της BOJ είπε ότι η λογιστική αξία των συμμετοχών της BOJ σε ETF είναι περίπου 34-35 τρισεκατομμύρια ¥. Στη συνέχεια πρόσθεσε ότι η εύκολη νομισματική πολιτική θα συνεχιστεί για μεγάλο χρονικό διάστημα ακόμα.

Στα αρχικά οικονομικά δεδομένα, αναμένεται μηνιαίο ΑΕΠ Φεβρουαρίου Ηνωμένου Βασιλείου + 0,4% έναντι + 0,5% m / m. Η βιομηχανική παραγωγή στο Ηνωμένο Βασίλειο (MoM) (Φεβ) 1,3% έναντι αναμενόμενου 0,5%.

Ο σύμβουλος της PBOC είπε ότι η Κεντρική τράπεζα πρέπει να κάνει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για να αντιμετωπίσει πιθανές αλλαγές πολιτικής της Fed. Αυτό έρχεται καθώς οι αποδόσεις συνεχίζουν να αυξάνονται στις ΗΠΑ και τα επιτόκια αναχρηματοδότησης θα μπορούσαν να αυξηθούν.

Η καναδική κυβέρνηση επιβεβαιώνει ένα πακέτο υποστήριξης για την Air Canada. Πάνω από 5,8 δισεκατομμύρια CAD για χρηματοδότηση πρόσβασης σε ρευστότητα μέσω LEEFF (Large Employer Emergency Financing Facility) είναι διαθέσιμα

Ο Bullard της Fed δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για αλλαγή στη νομισματική πολιτική, αλλά ένα ποσοστό εμβολιασμού 75% θα επέτρεπε τη συζήτηση.

Ο Rosengren της Fed δήλωσε ότι βλέπει την αύξηση των επιτοκίων της Fed τουλάχιστον δύο χρόνια μακριά και είναι άνετος με πληθωρισμό άνω του 2% για λίγο. Τέλος, ο κεντρικός τραπεζίτης δήλωσε ότι η ανεργία θα μειωθεί στα επίπεδα πριν από την πανδημία στα επόμενα δύο χρόνια.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της μέρας, τα γερμανικά ZEW Economic Sentiment, η έκθεση OPEC, τα εβδομαδιαία δεδομένα API πετρελαίου και σχόλια από τους Bostic, Harker, George, Daly της Fed και το Mauderer της Γερμανικής Bundesbank.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →