Ο χρυσός και το ασήμι και τα δύο κινούνται οριακά χαμηλότερα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι και τα δύο κινούνται οριακά χαμηλότερα μετά από κάποια δύναμη που επέδειξαν στη χθεσινή συνεδρία των ΗΠΑ. Ο χρυσός διαπραγματεύεται αρνητικός κατά 0,25% στα 1741 δολάρια, ενώ το ασήμι στα 25,40 δολάρια χάνοντας -0,06%. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός είναι 0,10% υψηλότερα και το WTI σημείωνει άνοδο 0,92%.

Στην περιοχή της Ασίας, το ASX (+0,66%) και το Shanghai Composite (+0,42%) έκλεισαν υψηλότερα, αλλά το Nikkei 225 έχασε την τάση, κλείνοντας -0,44% στο κόκκινο. Αυτό ήρθε μετά από ένα άλλο ρεκόρ για τον S&P 500.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύεται χαμηλότερα 0,14% με τον μεγαλύτερο κερδισμένο να είναι το NZD καθώς το NZD / USD κινήθηκε 0,70% υψηλότερα. Η επόμενη μεγαλύτερη κίνηση ήταν το AUD / USD που διαπραγματεύεται υψηλότερα πάνω από μισό τοις εκατό. Το Bitcoin συνεχίζει να διαπραγματεύεται θετικά και προς το παρόν ανέρχεται στα 64.482,22 $.

Όσον αφορά τις ειδήσεις, ο Kuroda της BOJ επέμεινε στη συνηθισμένη στάση του και είπε ότι η τράπεζα θα συνεχίσει επίμονα την ισχυρή χαλάρωση προς τον στόχο πληθωρισμού στο 2%.

Συνεχίζοντας με τις κεντρικές τράπεζες, ο Villeroy της ECB λέει ότι η ΕΚΤ θα μπορούσε ενδεχομένως να προσπαθήσει να τερματίσει τις αγορές PEPP τον Μάρτιο του επόμενου έτους.

Η RBNZ διατήρησε τα επιτόκια και τη χρηματοδότησή τους για το πρόγραμμα δανεισμού αμετάβλητα. Είπαν επίσης ότι είναι πρόθυμοι να μειώσουν το OCR εάν απαιτείται.

Ο Γάλλος υπουργός αναφέρει ότι η EMA ενδέχεται να εκδώσει νέες οδηγίες για το εμβόλιο J&J σήμερα. Αυτό συμβαίνει αφού οι ΗΠΑ σταμάτησαν τη χρήση λόγω κάποιων περιπτώσεων πήξης αίματος.

Η Goldman Sachs επανέλαβε τη στάση τους για το σιδηρομετάλλευμα και λένε ότι έχουν αρνητικές προοπτικές για την τιμή του σιδηρομεταλλεύματος για τους επόμενους 6-12 μήνες.

Ο Λι της Κίνας είπε ότι η Κίνα και οι ΗΠΑ πρέπει να εντείνουν την επικοινωνία, να διαχειριστούν τις διαφορές και να σέβονται ο ένας τον άλλον.

Στο μέτωπο των δεδομένων, ο δείκτης εμπιστοσύνης καταναλωτών Westpac της Αυστραλίας για τον Απρίλιο έφτασε στο + 6,2% m / m (πριν + 2,6%) και οι παραγγελίες για ιαπωνικά Core Machinery για το Φεβρουάριο μειώθηκαν στο -8,5% m / m (έναντι αναμενόμενου 2,5%).

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της μέρας, περιλαμβάνονται η μηνιαία έκθεση του IEA, η βιομηχανική παραγωγή της ΕΕ και τα εβδομαδιαία DoE's. Υπάρχουν πολλοί ομιλητές σήμερα, συμπεριλαμβανομένων των Powell, Clarida, Bostic, Kaplan, Williams της Fed , Lagarde, Schnabel, Panetta, de Guindos της ECB και Haskel της BoE


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →