Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται και πάλι υψηλότερα την Πέμπτη το πρωί.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται και πάλι υψηλότερα την Πέμπτη το πρωί. Ήταν μια πραγματικά ασταθής εβδομάδα, καθώς η δράση για τις τιμές παρέμεινε πλαγίως κυμαινόμενη μεταξύ κερδών και ζημιών. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται +0,66% στα 1747,84 δολάρια ανά ουγκιά, ενώ το ασήμι +0,77% στα 25,59 $ / ουγκιά.

Οι δείκτες αναμίχθεικαν στην περιοχή της Ασίας. Το Nikkei 225 είναι ακριβώς πάνω από το επίπεδο και το ASX είναι 0,51% ανοδικό. Το China A50 σημείωσε πτώση 1,21% και το Shanghai Composite διαπραγματεύθηκε επίσης 0,68% στο κόκκινο.

Στις αγορές συναλλάγματος, τα πράγματα ήταν αρκετά χαλαρά. Μόνο το NZD / USD μπήκε σε διψήφια ψηφία ως προς την κίνηση με το ζεύγος να διαπραγματεύεται 0,13% υψηλότερα. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός αυξήθηκε 1,12% υψηλότερα και το WTI σημείωσε άνοδο μισό τοις εκατό.

Όσον αφορά τις ειδήσεις, νωρίτερα σήμερα το πρωί, ο τελικός CPI του προκριματικού Μαρτίου της Γερμανίας έφτασε στο + 1,7% έναντι αναμενόμενου + 1,7% ετησίως.

Η αναφορά θέσεων εργασίας της Αυστραλίας για το μήνα Μαρτίο έδειξε μερικούς εντυπωσιακούς αριθμούς εκεί, με αλλαγή απασχόλησης + 70,7K (έναντι αναμενόμενου + 35K) & ποσοστό ανεργίας 5,6% (έναντι αναμενόμενου 5,7%),

Ο πρόεδρος της Ταϊβάν αναφέρει ότι οι κινεζικές στρατιωτικές δραστηριότητες απειλούν την περιφερειακή ειρήνη και τη σταθερότητα, αφού ο κινεζικός στρατός πλησιάσει το έθνος.

Έχει επίσης αναφερθεί ότι η PBOC έχει αδειάσει κεφάλαια ενός έτους από το τραπεζικό σύστημα.

Το BoK διατηρούσε τα επιτόκια αμετάβλητα και ο κυβερνήτης Lee είπε ότι ήταν πολύ νωρίς για να συζητηθούν οι αλλαγές και η κατεύθυνση της ανάκαμψης καθοδηγείται από την προσπάθεια εμβολιασμού.

Χθες το βράδυ, ο Powell της Fed είπε επίσης ότι οι αγορές είναι πολύ επίμονες με το dot plot και όχι με τους πραγματικούς στόχους της Fed (επίπεδα πληθωρισμού και απασχόλησης).

Η Αυστραλία αντιμετωπίζει μεγάλο κίνδυνο δασμών στις εξαγωγές της εάν δεν πληροί τις υποχρεώσεις της για την κλιματική αλλαγή.

Μιλώντας για κυρώσεις, οι ΗΠΑ ετοιμάζουν κάποιες νέες ρωσικές κυρώσεις που στοχεύουν στα εθνικά κρατικά χρέη.

Μένοντας στη γεωπολιτική, ο ανώτερος αξιωματούχος της Κίνας στο Χονγκ Κονγκ είπε ότι κάθε ξένη δύναμη που θέλει να χρησιμοποιήσει το έθνος ως πιόνι θα αντιμετωπίσει αντίμετρα.

Τα κυριότερα σημεία για το υπόλοιπο της συνόδου περιλαμβάνουν την απόφαση του τουρκικού επιτοκίου, τις λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ, τις αρχικές αξιώσεις ανεργίας, τον δείκτη παραγωγής της Φιλαδέλφειας Fed, τη βιομηχανική παραγωγή, την παραγωγή κατασκευής και σχόλια από τoυς Mester, Daly και Bostic της Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →