Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται σχεδόν επίπεδα σήμερα το πρωί.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται σχεδόν επίπεδα σήμερα το πρωί. Ο Χρυσός είχε μια αρκετά εντυπωσιακή συνεδρία χθες, σημειώνοντας άνοδο 1,58% και ξεπερνώντας το προηγούμενο υψηλό κύμα στο ημερήσιο γράφημα. Το ασήμι σημείωσε επίσης πολύ καλή πορεία και επέστρεψε στη μέση της περιοχής μακροπρόθεσμης ενοποίησης μεταξύ 21,66 και 30,09 δολαρίων στα 25,77 $ / ουγκιά.

Αφού κληρονόμησε έναν θετικό τόνο κινδύνου από τα αμερικανικά χρηματιστήρια η περιοχή της Ασίας διαπραγματεύτηκε καλά τη νύχτα. Το ASX (0,07%), το Nikkei 225 (0,14%) και το Shanghai Composite (0,77%) διαπραγματεύτηκαν όλα υψηλότερα.

Στις αγορές συναλλάγματος, το GBP / USD ήταν το ζεύγος με τη μεγαλύτερη κίνηση τη νύχτα και σημείωσε 0,30% πτώση. Μετά από κάποια ήπια ισχύ του USD, ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύεται 0,07% υψηλότερα. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, το WTI διαπραγματεύεται 0,57% υψηλότερα, ενώ ο χαλκός έχασε το 0,73% της αξίας του κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Όσον αφορά τις ειδήσεις, υπήρχαν πολλά κινεζικά δεδομένα. Το ΑΕΠ για το πρώτο τρίμηνο του 2021 ανήλθε στο + 0,6% q / q (αναμένόταν + 1,4%) και η βιομηχανική παραγωγή του Μαρτίου έχασε επίσης τις προσδοκίες για εκτύπωση στο + 14,1% ετησίως ( αναμένόταν + 18%). Το ποσοστό ανεργίας στην Κίνα κινείται χαμηλότερα στο 5,3% από την τελευταία ανάγνωση του 5,5%. Τα καλά νέα προήλθαν από τα στοιχεία πωλήσεων λιανικής που αυξήθηκαν σε 32,5% έναντι της εκτίμησης των αναλυτών στο 28%.

Η Τουρκία απαγορεύσε τη χρήση κρυπτονομισμάτων για την αγορά αγαθών και υπηρεσιών. Η τιμή στο Bitcoin αντανακλούσε τις ειδήσεις καθώς το BTC / USD υποχώρησε 2,76% στο άνοιγμα της ΕΕ.

Ακούσαμε χθες ομιλίες από ορισμένα μέλη της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Ο Daly της Fed ανησυχεί για τη συχνότητα των παρεμβάσεων της Federal Reserve στην αγορά. Ενώ ο Mester σημείωσε ότι η οικονομία έχει πολύ δρόμο να διανύσει μέχρι τη βιώσιμη ανάκαμψη. Δήλωσε επίσης ότι δεν ανησυχεί για τον πληθωρισμό που αυξάνεται πολύ.

Κοιτάζοντας μπροστά στη τελευταία μέρα της εβδομάδας, περιλαμβάνονται τα δεδομένα CPI της ΕΕ, τα δεδομένα των αδειών οικοδόμησης στις ΗΠΑ, τα δεδομένα Michigan και σχόλια από τους Woods και Cunliffe της BoE.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →