Week ahead - Ο χρυσός έχει την ευκαιρία να σπάσει τα 1800$ την επόμενη εβδομάδα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός έχει την ευκαιρία να σπάσει πάνω από το βασικό επίπεδο αντίστασης των 1.750 $ την ουγγιά την επόμενη εβδομάδα. Τι πρέπει να προσέξουν οι επενδυτές, σύμφωνα με αναλυτές.

Το κίτρινο μέταλλο είχε μια πολύ καλή αρχή στο δεύτερο τρίμηνο, με τις τιμές να αυξάνονται περίπου 1% την εβδομάδα. Τα συμβόλαια χρυσού Ιουνίου Comex διαπραγματεύθηκαν τελευταία στα 1.746 δολ. η ουγγιά. Νωρίτερα την εβδομάδα, το πολύτιμο μέταλλο σημείωσε άνοδο σχεδόν 50 $ από την περασμένη Παρασκευή καθώς διαπραγματεύτηκε κοντά στα 1.760 δολ. η ουγγιά.

Αφού βομβαρδίστηκαν με την κάλυψη ειδήσεων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας αυτήν την εβδομάδα, οι αγορές φαίνεται να καταλαβαίνουν ότι η Fed θα περιμένει μέχρι το επόμενο έτος για να αποδειχθεί λάθος σχετικά με τη μεταβατική στάση του πληθωρισμού, δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής της OANDA Edward Moya. Και αυτή η μετατόπιση του συναισθήματος θα μπορούσε να περιορίσει την ταχεία άνοδο των 10ετών αποδόσεων των ΗΠΑ.

Αυτό που ήταν διαφορετικό αυτή την εβδομάδα ήταν ότι η Fed φαίνεται πεπεισμένη ότι θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι το επόμενο έτος για να αποδειχτούμε λάθος στον πληθωρισμό. Πριν από αυτό, οι αγορές προσπαθούσαν να αντισταθμίσουν ότι αφορά αυτόν τον κίνδυνο πληθωρισμού. Τώρα, αυτό θα ωθηθεί πολύ πιο μακριά αύτο τον δρόμο, είπε ο Edward Moya.

Η αλλαγή του συναισθήματος θα μπορούσε να κινήσει το χρυσό προς τα εμπρός, ειδικά μπροστά από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό των ΗΠΑ την Τρίτη, τα οποία θα μπορούσαν επίσης να αυξηθούν μετά από τα εκπληκτικά ισχυρά στοιχεία PPI της Παρασκευής.Ένας ισχυρότερος από το αναμενόμενο αριθμός CPI θα μπορούσε να προκαλέσει ένα άλλο ράλι στις αποδόσεις. Αλλά αν ο χρυσός μπορεί να διατηρήσει περίπου το επίπεδο των 1.750 δολαρίων, τότε υπάρχει πιθανότητα το κίτρινο μέταλλο να ανακάμψει στα 1.800 δολ. η ουγγιά, ανέφεραν αναλυτές.

"Εάν έχουμε πιο καυτές μετρήσεις πληθωρισμού την επόμενη εβδομάδα, αυτό θα μπορούσε να είναι καταλύτης για υψηλότερες αποδόσεις του Δημοσίου, κάτι που θα ήταν κακό για τον χρυσό. Αλλά μόλις περάσουμε αυτό το γεγονός και ο χρυσός εξακολουθεί να πλησιάζει τα 1.750 δολάρια, αυτό θα ήταν ένα πράσινο φως για τις τιμές να αυξηθούν υψηλότερα. Θα μπορούσε να υπάρξει μεγαλύτερη ανοδική δυνατότητα για το χρυσό μετά τα δεδομένα CPI ", δήλωσε ο Moya.

Τα καλά νέα για το χρυσό είναι ότι μπορεί να έχει ήδη χτυπήσει τα χαμηλά του κατά το πρώτο τρίμηνο του 2021. "Φαίνεται ότι ο πυθμένας φαίνεται να είναι στη θέση του για το χρυσό. Η Fed αφαίρεσε τον μεγάλο κίνδυνο όσον αφορά τις ανοδικές αποδόσεις. Θα δούμε ένα περιβάλλον όπου ο χρυσός θα μπορούσε να συνεχίσει να αυξάνεται", δήλωσε ο Moya. "Και παρόλο που δεν βλέπουμε τα υψηλότερα ρεκόρ του Αυγούστου, ο χρυσός θα μπορούσε να κινηθεί ξανά προς τα 2.000 δολάρια."

Είναι ακόμη πολύ νωρίς για να αποφασίσουμε πώς θα εξελιχθεί η οικονομική ανάκαμψη, δήλωσε ο Moya. "Υπάρχουν ακόμη πάρα πολλοί κίνδυνοι. Επιπλέον, μόλις η οικονομική ανάκαμψη αυξηθεί στον υπόλοιπο κόσμο, θα δούμε σημαντική αδυναμία του δολαρίου."

Οι τεχνικές προοπτικές παρουσιάζουν διπλό πυθμένα στο χρυσό, δήλωσε ο συν-διευθυντής της Walsh Trading, Sean Lusk. "Το χαμηλό από τις 31 Μαρτίου και τις 8 Μαρτίου σχηματίζει έναν κλασικό διπλό πυθμένα. Το επίπεδο των 1.759 δολαρίων παρέχει λίγη αντίσταση. Εάν ο χρυσός το σπάσει, το πολύτιμο μέταλλο μπορεί να φτάσει γρήγορα τα 1.800 δολάρια", είπε.

Άλλοι υποστηρικτικοί οδηγοί για το χρυσό είναι η ισχυρότερη φυσική ζήτηση και η ανανεωμένη αγορά χρυσού από τις κεντρικές τράπεζες, ανέφεραν οι στρατηγικοί της TD Securities.

"Η ισχυρή κινεζική και ινδική ζήτηση, καθώς και το ανανεωμένο ενδιαφέρον από τις κεντρικές τράπεζες, έχουν παράσχει επαρκή υποστήριξη για το κίτρινο μέταλλο να διατηρήσει την ανοδική του εποχή πανδημίας", δήλωσε ο Lusk. «Το εύρος των κεντρικών τραπεζών που αγοράζουν χρυσό θα μπορούσε ενδεχομένως να αυξηθεί σημαντικά λαμβάνοντας υπόψη τη μαζική αύξηση του δημόσιου χρέους και τον ταχύ ρυθμό αύξησης της προσφοράς χρήματος στις χώρες με τα αποθεματικά νομίσματα. Η συνεχής αύξηση του επίσημου ενδιαφέροντος θα μπορούσε να παράσχει περαιτέρω υποστήριξη για το κίτρινο μέταλλο».

Ωστόσο, τα νέα υψηλά ρεκόρ είναι απίθανά για το χρυσό έως ότου η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια συνεχίσει να πηγαίνει προς τα κρυπτονομίσματα, σημείωσε ο Moya. Υπήρξε κάποια διαφοροποίηση από το χρυσό. Η τρέλα του Crypto δεν ανατινάχτηκε ακόμα. Εάν η φούσκα των κρυπτονομισμάτων εμφανιστεί, αυτό θα είναι μια αλλαγή παιχνιδιού για το χρυσό. Αλλά αυτό είναι δύσκολο να υπολογιστεί χρονικά. Το επίπεδο των 2.250 δολαρίων θα μπορούσε να είναι ρεαλιστικό για το χρυσό εάν είχαμε δει την έκρηξη της φυσαλίδας κρυπτογράφησης ", είπε.

Ο επικεφαλής στρατηγικός της αγοράς της Blue Line Futures, Phillip Streible, ήταν πιο bearish, σημειώνοντας ότι ο χρυσός δεν μπορεί να τα πάει καλά στο σημερινό περιβάλλον που ορίζεται από τη γρήγορη ανάπτυξη.

"Ο χρυσός τα πηγαίνει καλά όταν έχετε αυξημένο πληθωρισμό και βραδύτερη ανάπτυξη. Δεν είμαστε σε αυτό το περιβάλλον", δήλωσε ο Streible. "Εάν ο χρυσός πέσει κάτω από τα 1.700 δολ. Η ουγγιά, είμαστε αγοραστές στα 1.680 $", είπε.

Το μόνο μπαλαντέρ που θα μπορούσε να αυξήσει τον χρυσό αυτή τη στιγμή είναι μια έξαρση των γεωπολιτικών εντάσεων, σύμφωνα με τον Streible.

Δεδομένα για παρακολούθηση την επόμενη εβδομάδα

Ο αριθμός CPI της Τρίτης προβλέπεται να αυξηθεί στο 2,5% από έτος σε έτος τον Μάρτιο. Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, η ING προβλέπει ότι ο πληθωρισμός θα πλησιάσει το 4% υπό το φως μιας οικονομίας που τροφοδοτείται από κίνητρα.

«Ο πληθωρισμός θα μπορούσε να παραμείνει πλησιέστερος στο 3% για τα επόμενα δύο χρόνια και σε ένα περιβάλλον ισχυρής ανάπτυξης και ταχείας δημιουργίας θέσεων εργασίας, προσθέτει στην αίσθηση ότι οι κίνδυνοι κλίνουν ολοένα και περισσότερο προς την αύξηση των επιτοκίων στα τέλη του 2022 και όχι το 2024, καθώς η Fed σήμερα λειτουργεί ευνοικά ", είπε ο Knightley.

Άλλα δεδομένα για παρακολούθηση περιλαμβάνουν τις αξιώσεις ανεργίας των ΗΠΑ, τις λιανικές πωλήσεις, το δείκτη παραγωγής NY Empire State, το δείκτη παραγωγής Philadelphia Fed και τη βιομηχανική παραγωγή, όλα προγραμματισμένα να κυκλοφορήσουν την Πέμπτη.

Επίσης, οι αγορές θα δώσουν ιδιαίτερη προσοχή στις άδειες οικοδόμησης της Παρασκευής και στις εκκινήσεις κατοικιών.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →