Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται αντίστροφα τη πρώτη μέρα της εβδομάδας.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται αντίστροφα τη πρώτη μέρα της εβδομάδας. Ο χρυσός χάνει 0,32% ενώ ο άργυρος ενισχύεται 0,89% αντίστοιχα. Στα υπόλοιπα συγκροτήματα εμπορευμάτων, ο χαλκός διαπραγματεύεται λίγο πάνω από το επίπεδο, ενώ το WTI σημειώνει άνοδο 1,30%.

Όσον αφορά το συναίσθημα κινδύνου, το Nikkei 225 (-0,03%), το ASX (0,57%) και το Shanghai Composite (-0,94%) αναμίχθηκαν τη νύχτα.

 
Στις αγορές συναλλάγματος, το δολάριο είναι λίγο πάνω από το επίπεδο (δείκτης δολαρίου), αλλά έχασε έδαφος έναντι του AUD και του CAD. Το Bitcoin διαπραγματεύεται σχεδόν 2% υψηλότερα στα 44.015 $.

Στις εκλογές στη Γερμανία το SPD βγήκε πρώτο κόμμα με μια μικρή νίκη. Οι Πράσινοι και το FDP θα διαδραματίσουν βασικό ρόλο στη διαδικασία δημιουργίας συνασπισμού.

Το SPD εξασφάλισε το 25,7% των ψήφων, ενώ το κυβερνών συντηρητικό μπλοκ CDU/CSU κέρδισε 24,1%. Οι Πράσινοι πέτυχαν ένα 14,8%, το καλύτερο ποσοστό στην ιστορία τους.

Ο Kuroda της BOJ δήλωσε ότι η οικονομική ανάκαμψη της Ιαπωνίας θα γίνει σαφέστερη καθώς υποχωρεί ο αντίκτυπος της πανδημίας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Vitol λέει ότι η παγκόσμια ζήτηση πετρελαίου είναι ακόμα μειωμένη σε σύγκριση με τα επίπεδα του 2019.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν λέει και πάλι ότι θα επιβάλει υψηλότερους φόρους σε όσους κερδίζουν περισσότερα από 400.000 δολάρια.

Η πρόεδρος της Βουλής των ΗΠΑ Πέλοσι έθεσε την Πέμπτη την ψηφοφορία για το νομοσχέδιο υποδομής.

Υπηρεσίες PPI Ιαπωνίας για τον Αύγουστο +1,0% ετησίως (αναμενόμενο +1,2%).

Η Goldman Sachs αύξησε τις προβλέψεις της για την τιμή του πετρελαίου από $ 80 σε $ 90 (Brent στο τέλος του έτους).

Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων των ΗΠΑ προειδοποιεί για τον «άγριο» Σαμ.

Ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας Μόρισον δήλωσε ότι οι πολιτείες πρέπει να ανοίξουν ξανά τα σύνορα μόλις επιτευχθούν οι στόχοι εμβολιασμού.

Αναμένοντας τα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίασης, τα ανθεκτικά προϊόντα των ΗΠΑ, σχόλια από τη Λαγκάρντ της ΕΚΤ και τον Μπέιλι της BoE.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →