Ο χρυσός δοκιμάζει επικίνδυνα τα προηγούμενα χαμηλά την Τρίτη.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός δοκιμάζει επικίνδυνα τα προηγούμενα χαμηλά την Τρίτη. Η ενίσχυση του δολαρίου και οι αυξανόμενες αποδόσεις του αμερικανικού ταμείου πιέζουν το κίτρινο μέταλλο και οι επενδυτές περιμένουν περαιτέρω ενδείξεις από τους αξιωματούχους της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για το πότε θα αρχίσει να μειώνει τα περιουσιακά στοιχεία και να αυξάνει τα επιτόκια.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωνουν πτώση 0,90% στα 1.736 $ (3:02 μ.μ. GMT). Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς το χρυσό, αυξήθηκε επίσης την Τρίτη.

Η απόδοση του 10ετούς απόδοσης των ΗΠΑ ξεπέρασε για λίγο το 1,5%, επίπεδο που δεν είχε παρατηρηθεί από τον Ιούνιο του 2021, κατά την προηγούμενη συνεδρίαση. Η απόδοση των δύο ετών αυξήθηκε επίσης στο υψηλότερο επίπεδο από τον Μάρτιο του 2020.

Ο πρόεδρος της Fed Jerome Powell θα συνοδεύεται από την υπουργό Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen για να καταθέσει σε ακρόαση της Τραπεζικής Επιτροπής της Γερουσίας αργότερα την ίδια μέρα, ενώ η Επιτροπή Χρηματοοικονομικών Υπηρεσιών του Σώματος θα ακολουθήσει δύο ημέρες αργότερα. Η Fed θα κινηθεί ενάντια στον ανεξέλεγκτο πληθωρισμό εάν χρειαστεί, είπε ο Πάουελ σε προετοιμασμένες παρατηρήσεις.

Ο Andrew Bailey της Τράπεζας της Αγγλίας, ο Haruhiko Kuroda της Τράπεζας της Ιαπωνίας και η Christine Lagarde της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) θα συμμετάσχουν σε ένα φόρουμ της ΕΚΤ για την κεντρική τράπεζα την Τετάρτη. Η Λαγκάρντ θα μιλήσει στο φόρουμ αργότερα μέσα στην ημέρα.

Στην Ασία -Ειρηνικό, η Λαϊκή Τράπεζα της Κίνας δεσμεύτηκε τη Δευτέρα ότι θα προστατεύσει τους καταναλωτές που εκτίθενται στην αγορά κατοικίας και έριξε περισσότερα μετρητά στο τραπεζικό σύστημα. Η κυβέρνηση άρχισε επίσης να ερευνά τη μονάδα διαχείρισης πλούτου της China Evergrande Group καθώς συνεχίζονται τα δεινά του χρέους του κολοσσού των ακινήτων.

Εν τω μεταξύ, η Narodowy Bank Polski (Εθνική Τράπεζα της Πολωνίας) διαθέτει περισσότερους από 230 τόνους χρυσού και σχεδιάζει να επεκτείνει τα αποθέματά της, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρός της Άνταμ Γλαπίνσκι.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα επικρατούν επίσης πτωτικές τάσεις την Τρίτη. Το ασήμι υποχώρεί κατά 1,10%, η πλατίνα μειώθηκε 0,9% και το παλλάδιο μειώθηκε κατά 0,87%.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →