Ο χρυσός και το ασήμι έχουν μια κακή αρχή για την εβδομάδα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός έχει μια κακή αρχή για την εβδομάδα καθώς το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται -1,24% χαμηλότερα στα $ 1855 / oz. Το ασήμι (-1,02%) είναι ελαφρώς καλύτερα με τις συναλλαγές στα 27,66 $ / oz. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός έχει μειωθεί 0,80%, ενώ το WTI σημείωνει άνοδο 0,61% υψηλότερα.

Τα χρηματιστήρια στην περιοχή της Ασίας ήταν επίσης ανάμεικτα. Το Nikkei 225 (0,74%) διαπραγματεύτηκε καλά και το ινδικό Nifty έπεσε 0,51%. Οι αγορές της Αυστραλίας και της Κίνας έκλεισαν λόγω αργιών.

Στις αγορές συναλλάγματος, η μεγαλύτερη μετακίνηση κατά τη διάρκεια της νύχτας ήταν του NZD / USD. Το ζεύγος σημείωσε άνοδο 0,20% παρά τον δείκτη δολαρίου που διαπραγματεύθηκε 0,08% στο μαύρο. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το Bitcoin έχει μια μίνι αναβίωση, καθώς φαίνεται ότι το κέρμα προσπαθεί να δοκιμάσει για άλλη μια φορά τα 40K.

Κοιτάζοντας μερικές από τις ειδήσεις από το σαββατοκύριακο και τη νύχτα, ο Λευκός Οίκος είπε ότι η G7 συμφώνησε σε μια νέα παγκόσμια συμφωνία που ονομάζεται "Build Back a Better World". Η συμφωνία λέγεται ότι αφορά υποδομές και κλίμα.

Η Lagarde της ΕΚΤ επανέλαβε για άλλη μια φορά ότι είναι πολύ νωρίς για να συζητηθεί το τέλος των αγορών PEPP.

G7 για την Κίνα - εκκλήσεις για διερεύνηση της καταγωγής του COVID, εκκλήσεις για τερματισμό της καταναγκαστικής εργασίας στο Xinjiang.

Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ενέκρινε καθυστέρηση 4 εβδομάδων στο τέλος του κλειδώματος - Η επίσημη δήλωση θα κυκλοφορήσει αργότερα σήμερα.

Η ΕΕ δήλωσε ότι έχει σημειωθεί πρόοδος στην πυρηνική συμφωνία του Ιράν, αλλά εξακολουθούν να υπάρχουν δύσκολα ζητήματα.

Ο Νετανιάχου του Ισραήλ έχασε την 12ετή παραμονή του στην εξουσία στο Ισραήλ μετά το ψήφισμα του κοινοβουλίου των εθνών σε μια νέα κυβέρνηση συνασπισμού. Ο Ναφτάλι Μπενέτ ορκίστηκε πρωθυπουργός.

Οι τιμές του Bitcoin αυξήθηκαν και πάλι μετά το tweet του Elon Musk: Όταν υπάρχει επιβεβαίωση εύλογης (~ 50%) χρήσης καθαρής ενέργειας από τους ανθρακωρύχους με θετική μελλοντική τάση, η Tesla θα συνεχίσει να επιτρέπει συναλλαγές με Bitcoin.

Από το υπόλοιπο της συνεδρίας, τα σημαντικότερα σημεία περιλαμβάνουν τη βιομηχανική παραγωγή της ΕΕ και σχόλια από την Schnabel της ECB και τον Bailey της BoE.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →