Ο χρυσός διαπραγματεύεται λίγο κάτω από το επίπεδο στο ευρωπαϊκό άνοιγμα στα 1864 $ / ουγκιά.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός διαπραγματεύεται λίγο κάτω από το επίπεδο στο ευρωπαϊκό άνοιγμα στα 1864 $ / ουγκιά. Το ασήμι είναι ελαφρώς χειρότερα και έχει μετακινηθεί -0,77% χαμηλότερα στα 27,60 $ / oz. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός έχει μετακινηθεί κατά 2% χαμηλότερα ενώ το WTI διαπραγματεύεται σταθερά.

Όσον αφορά το συναίσθημα κινδύνου, το Nikkei 225 (0,96%) και το ASX (0,92%) διαπραγματεύτηκαν καλά, αλλά το Shanghai Composite έπεσε -0,90%.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου έχει μετακινηθεί 0,08% χαμηλότερα και ο μεγαλύτερος δείκτης της νύχτας ήταν το NZD / USD που κέρδισε 0,15%. Το BTC / USD είναι οριακά χαμηλότερα με διαπραγμάτευση πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 40.000 $.

Κοιτάζοντας μερικές από τις κύριες ειδήσεις, η Κίνα δήλωσε ότι δεν θέτει συστημικές προκλήσεις σε άλλες χώρες. Αυτά τα σχόλια θα μπορούσαν να γίνουν μετά τη σύνοδο κορυφής της G7.

Οι αξιώσεις ανεργίας στο Ηνωμένο Βασίλειο Μαΐου άλλαξαν -92.6k έναντι -15.1k πριν. Αλλού στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο πρωθυπουργός Τζόνσον επιβεβαίωσε ότι οι περιορισμοί θα αρθούν στις 19 Ιουλίου, 4 εβδομάδες αργότερα από ό, τι είχε προγραμματιστεί.

Ο τελικός CPI της Γερμανίας (Μάιος) εκτυπώθηκε σε + 2,5% έναντι + 2,5% ετησίως.

Το PBOC εκδίδει 200-δισεκατομμύρια γιουάν 1-έτος MLF στο 2,95% (ποσοστό αμετάβλητο από το προηγούμενο).

Τα χρηματοοικονομικά μέσα της Κίνας λένε ότι η PBOC ενδέχεται να αυξήσει τη ρευστότητα τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Ο ηγέτης της πλειοψηφίας της Γερουσίας των ΗΠΑ, Schumer, δήλωσε ότι η Γερουσία θα προχωρήσει με την πρόταση υποδομής, ακόμη και αν δεν έχει διμερή υποστήριξη.

Οι ΗΠΑ και ο Καναδάς θα συζητήσουν περαιτέρω για την άρση των περιορισμών στα σύνορα σήμερα, Τρίτη 15 Ιουνίου 2021. Εν τω μεταξύ, η ΕΕ επιδιώκει να άρει τα όρια ταξιδιού για τους ταξιδιώτες των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα.

Η συμφωνία ελεύθερου εμπορίου Ηνωμένου Βασιλείου - Αυστραλίας θα ανακοινωθεί στο Λονδίνο την Τρίτη 15 Ιουνίου 2021

Στα τελευταία λεπτά της RBA, το διοικητικό συμβούλιο συμφώνησε ότι θα ήταν "πρόωρο να εξετάσει το ενδεχόμενο παύσης" του προγράμματος αγοράς ομολόγων. Οι επιλογές για το πρόγραμμα ομολόγων περιελάμβαναν έναν ακόμη γύρο 100 δισ. A $, κλιμακώνοντας τις αγορές. Ο στόχος του διοικητικού συμβουλίου εξακολουθεί να είναι η πλήρης απασχόληση.

Για το υπόλοιπο της συνεδρίας, οι λιανικές πωλήσεις των ΗΠΑ, οι PPI των ΗΠΑ, η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ, τα εβδομαδιαία API και τα σχόλια από τον Bailey της BoE και τον Lane της ECB.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →