Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται οριακά υψηλότερα στην ευρωπαϊκή συνεδρία σήμερα το πρωί.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται οριακά υψηλότερα στην ευρωπαϊκή συνεδρία σήμερα το πρωί. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 1860 $ / oz ενώ το ασήμι έχει φτάσει στα 27,73 $ / oz. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός διαπραγματεύεται -0,34% χαμηλότερα μετά από μια θλιβερή συνεδρία την Τρίτη και το WTI σημειώνει αύξηση 0,27% σε επίπεδα που δεν παρατηρήθηκαν από τον Οκτώβριο του 2018.

Αφού κληρονόμησε μια αδύναμη παράδοση από την Wall Street, η περιοχή της Ασίας διαπραγματεύτηκε ανάμεικτα. Το Nikkei 225 (-0,50%) και το Shanghai Composite (-0,91%) και τα δύο υποχώρησαν, ενώ το ASX αντιστάθηκε στην τάση και κινήθηκε 0,09% υψηλότερα.


Στις αγορές συναλλάγματος, υπήρξε πολύ μικρή κίνηση για μια ακόμη νύχτα. Το NZD / USD ήταν το ζεύγος με τη μεγαλύτερη κίνηση και σημείωσε άνοδο 0,19%. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το BTC / USD παραμένει πάνω από τα 40.000 $.

Κοιτάζοντας τα κύρια πρωτοσέλιδα από τη νύχτα, η Κίνα δήλωσε ότι θα αποδεσμεύσει τα εθνικά της αποθέματα χαλκού, αλουμινίου και ψευδαργύρου. Το έθνος διέταξε τις εταιρείες να περιορίσουν την έκθεση των εμπορευμάτων τους στο εξωτερικό.

Οι ΗΠΑ σκέφτονται να ιδρύσουν μια μόνιμη ναυτική ομάδα στην περιοχή του Ειρηνικού για την αντιμετώπιση της κινεζικής δύναμης.

Το CPI Μαΐου Ηνωμένου Βασιλείου + 2,1% έναντι + 1,8% ετησίως. Παραγγελίες Core Ιαπωνικών Μηχανών για Απρίλιο + 0,6% m / m (αναμένεται 2,5%). Ιαπωνικό εμπορικό ισοζύγιο για Μάιο -187 δισ. Γιεν (αναμενόμενο Υ -77 δισ.).

Η Αυστραλία έχει συνάψει μια εμπορική συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο και τώρα επιδιώκουν να δημιουργήσουν μια συμφωνία ελεύθερου εμπορίου με την ΕΕ, σύμφωνα με τον Αυστραλό υπουργό εμπορίου.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ λέγεται ότι συμφώνησαν τις θέσεις για την αντιμετώπιση της μακροπρόθεσμης βιωσιμότητας των βιομηχανιών σιδηρομεταλλεύματος και αλουμινίου.

Για το υπόλοιπο της συνόδου, οι κινεζικές λιανικές πωλήσεις, η κινεζική βιομηχανική παραγωγή, οι άδειες οικοδόμησης των ΗΠΑ, ο καναδικός CPI, οι εβδομαδιαίες DoE's, η απόφαση FOMC και τα σχόλια από τα μέλη της ECB de Guindos, Elderson και τα μέλη της Fed μετά την απόφαση και τις προβλέψεις αργότερα.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →