Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται πάλι σήμερα σταθερά στο ευρωπαϊκό άνοιγμα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται πάλι σήμερα σταθερά στο ευρωπαϊκό άνοιγμα. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 1887 $ / oz ενώ το ασήμι κυμαίνεται γύρω στα 27,75 $ / oz. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός (-0,30%) και το WTI (-0,30%) είναι και τα δύο χαμηλότερα ενώ το παλλάδιο (+0,30%) είναι το μόνο πολύτιμο μέταλλο που διαπραγματεύεται υψηλότερα.

Οι δείκτες στην περιοχή της Ασίας αντέστρεψαν την αρνητική παράδοση από τη Wall Street. Τα Nikkei (0,34%), ASX (0,44%) και Shanghai (0,55%) διαπραγματεύτηκαν υψηλότερα.

Στις αγορές συναλλάγματος, για άλλη μια φορά δεν υπήρξε πραγματική κίνηση τη νύχτα. Ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύεται 0,02% υψηλότερα και η μεγαλύτερη μετακίνηση ήταν του AUD / USD που κινήθηκε 0,14% υψηλότερα. Στον χώρο της κρυπτογράφησης, το BTC / USD έπεσε 1,60% μετά από ένα εντυπωσιακό ράλι 12% κατά τη χθεσινή συνεδρία.

Κοιτάζοντας μερικές από τις ειδήσεις από τη νύχτα, ο κυβερνήτης του PBOC, Yi Gang, λέει ότι ο πληθωρισμός των καταναλωτών στην Κίνα το 2021 είναι κάτω από το 2%.

Στον εμπορικό πόλεμο Κίνα εναντίον Αυστραλίας, ο Αυστραλός πρωθυπουργός Μόρισον αναφέρει ότι το έθνος θα παραπέμψει τους δασμούς της Κίνας στον ΠΟΕ.

Ο Αμερικανός Yarmuth μέλος του Κογκρέσου είπε ότι μια διμερής συμφωνία υποδομής φαίνεται μη ρεαλιστική.

Οι υπουργοί Εμπορίου των ΗΠΑ και της Κίνας μίλησαν τηλεφωνικά, και συμφώνησαν να προχωρήσουν. Οι ΗΠΑ και η Κίνα συμφώνησαν να προωθήσουν επενδυτικούς δεσμούς.

Τα Ιαπωνικά PPI για τον Μάιο εκτυπώθηκαν στα + 0,7% m / m έναντι της αναμενόμενης ανάγνωσης 0,5%.

Υπήρξαν αναφορές που υποδηλώνουν ότι η Ιαπωνία θα εξετάσει σύντομα ένα σημαντικό πακέτο οικονομικών κινήτρων, πριν από τις «εκλογές» του Σεπτεμβρίου.

Η Moderna σχεδιάζει να επεκτείνει την παραγωγική της ικανότητα, στοχεύει στην παροχή 3 δισεκατομμυρίων δόσεων του εμβολίου της το επόμενο έτος.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνόδου, περιλαμβάνονται η απόφαση για το επιτόκιο της ΕΚΤ, η έκθεση του ΟΠΕΚ, ο CPI των ΗΠΑ, οι αρχικές αξιώσεις ανεργίας των ΗΠΑ και τα σχόλια από τους Lagarde της ECB, Balz της Γερμανικής Buba, και το μέλος της BoE MPC Haldane.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →