Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται και πάλι υψηλότερα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται και πάλι υψηλότερα. Ο χρυσός διαπραγματεύεται 0,40% υψηλότερα στα 1786 $ / ουγκιά, ενώ το ασήμι ανεβαίνει 1,03% για να ξεπεράσει ξανά τα 26 δολάρια / ουγκιά.

Αφού κληρονόμησαν ένα αρνητικό κλείσιμο από τις ΗΠΑ, τα χρηματιστήρια στην περιοχή της Ασίας αγωνίστηκαν τη νύχτα. Το Nikkei 225 υποχώρησε -2,03%, το ASX -0,29% και το Shanghai Composite διαπραγματεύθηκε σταθερά.

Στις αγορές συναλλάγματος, τα περισσότερα ζεύγη διαπραγματεύονται εντός των ορίων τους. Ο δείκτης δολαρίου είναι 0,02% πράσινος και η μεγαλύτερη κίνηση είχε το AUD / USD που έπεσε 0,11%. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός αυξήθηκε κατά 0,50% και το WTI μειώθηκε 0,23%.

Όσον αφορά τις ειδήσεις, ο δείκτης CPI του Ηνωμένου Βασιλείου για το Μάρτιο έφτασε στο + 0,7% έναντι + 0,8% σε ετήσια βάση και ο PPI Input μήνα σε μήνα για τον ίδιο μήνα αυξήθηκε σε 1,3% έναντι 0,6% που αναμενόταν. Μένωντας στα δεδομένα, οι λιανικές πωλήσεις της Αυστραλίας για το Μάρτιο ξεπέρασαν τις προσδοκίες, για να φτάσουν στο + 1,4% m / m (αναμένόταν + 1,0%).

Η ιαπωνική κυβέρνηση πρόκειται να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Τόκιο, την Οζάκα, το Hyogo λόγω μιας αύξησης των περιπτώσεων COVID-19.

Η Johnson & Johnson θα επανεκκινήσει τις αποστολές του εμβολίου της στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά από κάποια προβλήματα παραγωγής όπου επιλύθηκαν.

Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi θα παρευρεθεί στη σύνοδο κορυφής για το κλίμα στις 22 Απριλίου, αφού ο Τζο Μπάιντεν έστειλε πρόσκληση στον Κινέζο ηγέτη.

Στη Γερμανία, η υποστήριξη για το κόμμα των Πρασίνων αυξήθηκε σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση της Forsa. Πράσινοι 28% έναντι 21% του CDU της Merkel .

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Zelenskiy λέγεται ότι είναι πρόθυμος να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν για τη μείωση των εντάσεων. Ο Πούτιν πρόκειται επίσης να δώσει την ετήσια ομιλία του στο έθνος σήμερα.

Η Σαουδική Αραβία επανέλαβε τις εκκλήσεις για να ξεκινήσει το Ιράν πάλι τις διαπραγματεύσεις και να αποφύγει κάθε κλιμάκωση για να μην εκθέσει την περιοχή σε περισσότερες συγκρούσεις.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της μέρας, περιλαμβάνονται τα CPI του Καναδά, η απόφαση για τα ποσοστά του Καναδά, τα εβδομαδιαία DoE's και σχόλια από το Bailey της BoE.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →