Ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 1775 $, οριακά υψηλότερα κατά 0,17%

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 1775 $, οριακά υψηλότερα κατά 0,17% και αυτό έρχεται μετά από μία πτώση 0,32% στη χθεσινή συνεδρία. Το ασήμι έχει ελαφρώς καλύτερες συναλλαγές 0,47% υψηλότερα, στα 26$, αλλά αυτό έρχεται επίσης μετά από πτώση στη χθεσινή συνεδρία.

Αφού κληρονόμησαν ένα αρνητικό κλείσιμο από την Wall Street, τα χρηματιστήρια στην περιοχή της Ασίας ήταν αρκετά μικτά. Το ASX (-0,68%) και το Nikkei 225 (-1,97%) έπεσαν αλλά το Nifty της Ινδίας (+0,25%) και το Kospi της Νότιας Κορέας (+0,68%) είχαν και τα δύο καλές επιδόσεις, ενώ το Shanghai Composite διαπραγματεύτηκε σταθερά.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε 0,11% και το ζεύγος με τη μεγαλύτερη μετακίνηση ήταν το AUD / USD που αυξήθηκε 0,67%. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός κινήθηκε άλλο 1% υψηλότερα και το WTI κινήθηκε επίσης 0,86% προς την ίδια κατεύθυνση.

Όσον αφορά τις ειδήσεις, η αλλαγή αξιώσεων ανεργίας του Μάρτιο στο Ηνωμένο Βασίλειο ήρθε στα 10,1 χιλ. έναντι 86,6 χιλ. προηγούμενο. Το ποσοστό ανεργίας (Φεβρουάριος) μειώθηκε επίσης στο 4,9% έναντι της εκτίμησης των αναλυτών στο 5,1%. Υπήρχαν επίσης τα γερμανικά δεδομένα PPI σήμερα το πρωί που συνέχισαν να αυξάνονται για να φτάσουν το 0,9% m / m για το Μάρτιο (exp 0,6% πριν από 0,7%).

Μετά τη ρητορική της Fed, τα πρακτικά της συνεδρίασης της νομισματικής πολιτικής της RBA Απριλίου σημείωσαν ότι η ανεργία είναι πολύ υψηλή. Η RBA είπε επίσης ότι θα κάνουν ό, τι μπορούν για να στηρίξουν την αυστραλιανή οικονομία.

Το PBOC ορίσε το πρώτο ετήσιο επιτόκιο δανείου της Κίνας στο 3,85%, με το 5-ετές στο 4,65%. Και τα δύο έμειναν αμετάβλητα και αυτό ήταν κάτι το αναμενόμενο. Παραμένοντας στην Κίνα, ο πρωθυπουργός Λι προειδοποιείσε τις άλλες χώρες να μην αναμιχθούν σε άλλες χώρες.

Υπήρξε αναφορά στα μέσα ενημέρωσης του Ηνωμένου Βασιλείου ότι «η Ρωσία σχεδιάζει επίθεση μεγάλης κλίμακας πολεμικού πλοίου στην ύδρευση της Ουκρανίας». Οι ΗΠΑ εκφράζουν βαθιές ανησυχίες σχετικά με τα σχέδια της Ρωσίας να μπλοκάρουν τμήματα της Μαύρης Θάλασσας, φαίνεται ότι η κατάσταση κλιμακώνεται αρκετά γρήγορα.

Ο Λευκός Οίκος έκδωσε δήλωση που αναφέρει ότι οι συνομιλίες για τις υποδομές ήταν καρποφόρες. Αυτό έρχεται μετά από μερικές αναφορές χθες ότι η κυβέρνηση των Η.Π.Α. προτίθεται να μιλήσει για το πώς να χωρίσει τμήματα του νομοσχεδίου σε μικρότερα κομμάτια.

Στην Αυστραλία, η Rio Tinto είπε ότι οι αποστολές σιδηρομεταλλεύματος αυξήθηκαν, αλλά σημείωσαν επίσης ότι η παραγωγή σημείωσε ελαφρά μείωση. Η Βραζιλιάνικη Vale ανέφερε παραγωγή σιδηρομεταλλεύματος 68 τόνων έναντι προσδοκιών για 72 τόνους.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνεδρίας, ενδιαφέρον έχουν τα NZ CPI και GDT. Θα ακούσουμε επίσης ομιλίες από τον αντιπρόεδρο της Γερμανικής Buba Buch και τον de Cos της ΕΚΤ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →