Ο χρυσός και το ασήμι έχουν ξεκινήσει τη νέα εβδομάδα διαπραγμάτευσης πάλι ανοδικά.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι έχουν ξεκινήσει τη νέα εβδομάδα διαπραγμάτευσης πάλι ανοδικά. Η χρυσή μεγάλη πορεία την περασμένη εβδομάδα συνεχίζεται καθώς το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται 0,47% υψηλότερα,στα 1786 $ / ουγκιά ενώ το ασήμι κινείται 0,69% ανοδικα στα 26,23 $ / ουγκιά.

Το συναίσθημα κινδύνου τη νύχτα ήταν ελαφρώς θετικό. Το Shanghai Composite είχε την υψηλότερη απόδοση και διαπραγματεύτηκε 1,51% υψηλότερα και τα Nikkei 225 (0,01%) και ASX (0,03%) διαπραγματεύθηκαν ακριβώς πάνω από το επίπεδο.

Στις αγορές συναλλάγματος, δεν υπήρχε μεγάλη κίνηση. Η ισοτιμία USD / JPY είχε τη μεγαλύτερη πτώση 0,20%, ακολουθούμενη από το ζεύγος GBP / USD που διαπραγματεύθηκε 0,11% υψηλότερα. Στις υπόλοιπες αγορές εμπορευμάτων, ο χαλκός σημείωσε μια υπέροχη συνεδρία κατά τη διάρκεια της νύχτας, με άνοδο πάνω από 2% και το WTI υποχώρησε 0,11%.

Όσον αφορά τις ειδήσεις, η τελική βιομηχανική παραγωγή της Ιαπωνίας για τον Φεβρουάριο κέρδισε τον περασμένο μήνα σε -1,3% (προηγούμενη -2,1%)

Υπήρξε μια φήμη ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν θα δεχτεί συντελεστή φόρου εταιρειών 25% (αντί για 28%). Αναφέρθηκε επίσης ότι οι Ρεπουμπλικάνοι της Γερουσίας των ΗΠΑ θα μπορούσαν να υποστηρίξουν ένα μικρότερο νομοσχέδιο για τις υποδομές. Δεν έχουν κυκλοφορήσει πολλές λεπτομέρειες, αλλά ίσως θα μπορούσαμε να ακούσουμε περισσότερα για αυτό όταν ανοίξει η αγορά των ΗΠΑ.

Το Bitcoin έχει πέσει 13% από το υψηλό όλων των εποχών στις 18 Απριλίου. Υπήρξε πτώση 6,30% χθες, μιά κίνηση που θα μπορούσε να οφείλεται σε κάποια μη επαληθευμένη συνομιλία στο Twitter, που ισχυρίστηκε ότι το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ θα μπορούσε να επιδιώκει να καταργήσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες χρησιμοποιώντας κρυπτονομίσματα.

Οι κινεζικές αρχές έχουν δώσει άδεια σε εγχώριες και διεθνείς τράπεζες να εισάγουν μεγάλες ποσότητες χρυσού στη χώρα.

Ο Kaplan της Fed είπε ότι μπορεί να δει την ανεργία να πλησιάζει το 4% προς το τέλος του έτους, αν και η επιτροπή είναι ήσυχη όσον αφορά την αύξηση του πληθωρισμού.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της μέρας περιλαμβάνονται τα κατασκευαστικά αποτελέσματα της ΕΕ, οι καναδικές εκκινήσεις κατοικιών και η μηνιαία έκθεση της Γερμανικής Buba.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →