Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται ελαφρώς χαμηλότερα και τα δύο.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται ελαφρώς χαμηλότερα και τα δύο. Μετά από μια ακόμη άνοδο υψηλότερα κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης,, ο χρυσός κινείται σήμερα 0,14% χαμηλότερα. Το ασήμι (-0,28%) είναι επίσης ελαφρώς χαμηλότερα, αλλά αυτό χάνεται σε σύγκριση με το κέρδος του της τάξεως του 2,81% χθες.

Μετά από ένα ισχυρό κλείσιμο της Wall Street χθες, το ASX (0,83%) και το Nikkei 225 (2,38%) ανέκαμψαν μετά την πρόσφατη αδυναμία. Το Shanghai Composite δεν κινήθηκε στο ίδιο πνεύμα, κλείνωντας -0,38% χαμηλότερα.

Οι αγορές συναλλάγματος ήταν αρκετά βαρετές, με τη μεγαλύτερη κίνηση να είναι αυτή του NZD / USD, η οποία κινήθηκε μόνο 0,15% χαμηλότερα. Ο δείκτης δολαρίου ξεκινά τη συνεδρία λίγο πιο κάτω. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός είναι 0,39% κάτω και το WTI έχει κινηθεί 0,13% υψηλότερα. Τέλος, το BTC / USD σημείωσε ελαφρά άνοδο στο 1,32%.

Όσον αφορά τις ειδήσεις, οι Global Times της Κίνας αναφέρουν ότι η Αυστραλία θα αντιμετωπίσει σοβαρές συνέπειες για παράλογη πρόκληση εναντίον της Κίνας. Το καναδικό δικαστήριο θα αναβάλει την ακρόαση έκδοσης της Meng Wanzhou της Huawei τον Αύγουστο.

Η επιχειρηματική αυτοπεποίθηση του πρώτου τριμήνου της Αυστραλίας κινήθηκε υψηλότερα για να φτάσει το 17, σε σύγκριση με τον προηγούμενο αριθμό 14 καθώς το έθνος απομακρύνθηκε αργά από την πανδημία.

Οι ελβετικές εξαγωγές ρολογιών (Υ / Υ) για το Μάρτιο έφτασαν το 37,2% (prev -0,3%) καθώς ο τομέας ανακάμπτει από την πανδημία.

Ο κυβερνήτης του Τόκιο ζήτησε από την ιαπωνική κυβέρνηση να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην πόλη. Αυτό έρχεται μετά από μια άλλη αύξηση των μολύνσεων COVID 19. Αλλού στην περιοχή της Ασίας, οι καθημερινές νέες περιπτώσεις της Ινδίας ξεπέρασαν τα 300k. Η Ινδία αγωνίζεται πραγματικά να αντιμετωπίσει την πανδημία αυτή τη στιγμή.

Ο Τζο Μπάιντεν λέει ότι το 80% των Αμερικανών ηλικίας άνω των 65 ετών θα έχουν εμβόλιο μέχρι την Πέμπτη.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός Draghi πρόκειται να παρουσιάσει ένα πρόγραμμα 221 δισεκατομμυρίων ευρώ για την ανοικοδόμηση της ιταλικής οικονομίας.

Υπήρξε ένας σεισμός μεγέθους 5,7 στα ανοικτά της Χιλής. Δεν είναι σαφές εάν έχουν επηρεαστεί ακόμη ορυχεία.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της μέρας, περιλαμβάνονται η σύνοδος κορυφής των Προέδρων της Γης για την Ημέρα της Γης, η απόφαση για το επιτόκιο της ΕΚΤ, οι αρχικές αξιώσεις ανεργίας των ΗΠΑ, οι υπάρχουσες πωλήσεις κατοικιών και σχόλια από τον αντιπρόεδρο Buch της Γερμανικής Buba και τη Lagarde της ECB.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →