Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται ανάμικτα σήμερα το πρωί

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι διαπραγματεύονται ανάμικτα σήμερα το πρωί με το κίτρινο μέταλλο να διαπραγματεύεται +0,31% στα 1740 $ κάτω και το ασήμι να κινείται +0,32% στα 26,50 $. Ο χρυσός έχει επηρεαστεί από κάποια δύναμη του δολαρίου σήμερα καθώς το DXY διαπραγματεύεται 0,10% υψηλότερα.


Αφού κληρονόμησαν ένα θετικό κλείσιμο από τις ΗΠΑ, το Nikkei 225 (+1,01%) και το Shanghai Composite (+0,51%) έκλεισαν υψηλότερα. Ωστόσο, το ASX της Αυστραλίας αγωνίστηκε αλλά έπεσε 0,73% λόγω αδυναμίας στους τομείς της τεχνολογίας, των χρηματοοικονομικών, της υγειονομικής περίθαλψης και των ακινήτων.

Στα εμπορεύματα ο χαλκός έπεσε 1,32% και το WTI μειώθηκε 0,67%.

Αργά κατά τη διάρκεια της χθεσινής περιόδου, η Fed κράτησε τα επιτόκια και το QE αμετάβλητα. Είναι σημαντικό ότι το dot plot εξακολουθεί να μην αντικατοπτρίζει αύξηση των επιτοκίων έως το τέλος του 2023. Οι προβλέψεις για το ΑΕΠ και τον πληθωρισμό αναθεωρήθηκαν υψηλότερα.

Ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης ανέφεραν ότι η BOJ θα διευρύνει τη ζώνη απόδοσης για 10 χρόνια JGB σε συν / πλην 0,25%. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια αντίδραση στις πρόσφατες κινήσεις στις αγορές ομολόγων.

Καθώς οι ΗΠΑ και η Κίνα συναντιούνται στην Αλάσκα, αμερικάνοι αξιωματούχοι είπαν ότι η επιθετικότητα της Κίνας αποτελεί πρόκληση. Η κρατική τηλεόραση της Κίνας αναφέρει ότι η χώρα δεν θα συμβιβαστεί με τις ΗΠΑ για την κυριαρχία.

Η αλλαγή απασχόλησης στην Αυστραλία τον Φεβρουάριο αυξήθηκε με τεράστιους ρυθμούς κατά 88,7 χιλ. (αναμενόμενο + 30 χιλ.) και το ποσοστό ανεργίας μειώθηκε στο 5,8% (έναντι αναμενόμενου 6,3%). Το ΑΕΠ της Νέας Ζηλανδίας για το 4ο τρίμηνο του 2020 μειώθηκε -1,0% έναντι του αναμενόμενου 0,2%.

Στην Ολλανδία, ο πρωθυπουργός Rutte φαίνεται ότι επιστρέφει για μια τέταρτη θητεία, αλλά τα αποτελέσματα δεν είναι ακόμη επίσημα.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της μέρας περιλαμβάνονται οι αποφάσεις CRBT, Norges Bank και BoE, οι αρχικές αξιώσεις ανεργίας στις ΗΠΑ, τα δεδομένα Philly Fed. Θα λάβουμε επίσης σχόλια από την Lagarde της ECB, τον Bailey της BoE, τον Schnabel και τον de Guindos της ECB και το McCaul της ECB


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →