Ο χρυσός αυξάνεται πάλι 0,28% και διαπραγματεύεται στα 1736,65 $ / ουγκιά.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός αυξάνεται πάλι 0,28% και διαπραγματεύεται στα 1736,65 $ / ουγκιά. Το ασήμι είναι επίσης ανοδικό κατά μισό τις εκάτο, καθώς φλερτάρει με τα $ 26 / oz.

Αφού κληρονόμησε ένα μικτό κλείσιμο από την Wall Street η περιοχή της Ασίας σημείωσε πτώση. Το Shanghai Composite (-0,03%), το Nikkei 225 (-0,02%) και το ASX (-0,47%) όλα έκλεισαν με κόκκινο χρώμα. Η Ευρώπη επίσης ξεκίνησε τη συνεδρία με αρνητικό άνοιγμα.

Στις αγορές συναλλάγματος, το δολάριο ΗΠΑ σημείωσε άνοδο έναντι όλων των σημαντικών ομολόγων του, εκτός της Αγγλικής λίρας. Το GBP / USD κινήθηκε 0,08% υψηλότερα ενώ τα AUD και NZD είναι και τα δύο πάνω από 0,10% χαμηλότερα έναντι του δολαρίου.

Στα εμπορευμάτα, ο χαλκός διαπραγματεύεται 0,88% υψηλότερα και το WTI είναι κερδίζει 0,76%. Όλες οι αγορές είναι ελαφρώς διστακτικές πριν από τη σημερινή συνάντηση FOMC

Κοιτάζοντας τα νέα, οι ΗΠΑ έχουν εντοπίσει 24 αξιωματούχους της Κίνας που έχουν μειώσει την αυτονομία του Χονγκ Κονγκ και προειδοποιούν για κυρώσεις. Υπάρχουν υψηλού επιπέδου συνομιλίες μεταξύ Αμερικανών και Κινέζων αξιωματούχων στην Αλάσκα αυτήν την εβδομάδα. Ένας Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι οι συνομιλίες θα είναι ισχυρές και ειλικρινείς.

Στις εταιρικές ειδήσεις, η Honda αναστέλλει κάποια παραγωγή σε όλα τα εργοστάσια των ΗΠΑ και του Καναδά λόγω προβλημάτων εφοδιασμού. Υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις ημιαγωγών αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτό είναι το πρόβλημα.

Από τις κεντρικές τράπεζες, η RBA δεν πιστεύει ότι η νομισματική πολιτική πρέπει ή μπορεί να ελέγξει τις τιμές των περιουσιακών στοιχείων. Πρόσθεσε ότι αναμένει αύξηση των επιχειρηματικών αποτυχιών καθώς η φορολογική στήριξη καταργείται.

H Schnabel της ECB δήλωσε ότι το ταμείο ανάκτησης 750 δισ. Ευρώ της ΕΕ ενδέχεται να μην είναι αρκετά μεγάλο. Πρόσθεσε ότι αυτό που έχει σημασία τώρα είναι να ξοδεύουμε χρήματα το συντομότερο δυνατό.

Ο Kazimir της ΕΚΤ πιστεύει ότι η δημοσιονομική απάντηση της ΕΕ υστερεί σε σχέση με την Αμερική. Ανέφερε επίσης ότι οι αποδόσεις των ομολόγων πρέπει να αντικατοπτρίζουν τα βασικά και ότι οι κινήσεις απόδοσης της Ευρωζώνης δεν είναι δραματικές.

Η τελευταία έκθεση του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας δείχνει ότι το Ιράν πλησιάζει περισσότερο στην ανάπτυξη πυρηνικού όπλου. Αυτό δεν θα ευχαριστήσει τη διεθνή κοινότητα που μπορεί να ανταποκριθεί με κυρώσεις.

Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας λέει ότι είναι καιρός να σκεφτούμε ένα κλείδωμα για την περιοχή του Παρισιού. Η Ιταλία και η Γαλλία εξετάζουν τώρα το ενδεχόμενο τερματισμού της αναστολής του εμβολίου της AstraZeneca.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της γεμάτης μέρας, περιλαμβάνονται η απόφαση για το ποσοστό FOMC, οι εκθέσεις IEA, ο δείκτης CPI του Καναδά, οι DoE, το ΑΕΠ της Νέας Ζηλανδίας και σχόλια από τον Elderson της ECB και τον Powell της Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →