Ο χρυσός -0,05% και το ασήμι -0,91% κινούνται χαμηλότερα σήμερα το πρωί.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός -0,05% και το ασήμι -0,91% κινούνται χαμηλότερα σήμερα το πρωί. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 1730,50 $ ενώ το ασήμι διαπραγματεύεται στα 26 $ / oz.

Το συναίσθημα ήταν αρκετά θετικό τη νύχτα, καθώς οι Nikkei 225 (+0,52%), ASX (+0,80%) και Shanghai Composite (+0,78%) έκλεισαν όλα σε θετική περιοχή. Η Ευρώπη επίσης έχει θετικό άνοιγμα.

Στις αγορές συναλλάγματος, το δολάριο κυριαρχήσε για άλλη μια φορά διαπραγματευόμενο υψηλότερα έναντι όλων των σημαντικότερων ομολόγων του. Το Γιεν είχε τη δεύτερη καλύτερη απόδοση καθώς το USD / JPY καταφέρε να κινηθεί 0,06% υψηλότερα τη νύχτα.

Στα εμπορεύματα, ο χαλκός κινήθηκε 1% χαμηλότερα, ενώ το WTI είναι ελαφρώς καλύτερα πέφτωντας κατά 0,77%.

Ο Bailey της BOE μίλησε ξανά σήμερα το πρωί και δήλωσε ότι η BOE θα συνεχίσει τις αγορές ομολόγων το 2021. Πρόσθεσε ότι βλέπει πτώση 12% στο ΑΕΠ του πρώτου τριμήνου του Ηνωμένου Βασιλείου σε σύγκριση με το 2019 και κατά 4% σε σύγκριση με το 2020. Ο Bailey προβλέπει ότι ο πληθωρισμός στο Ηνωμένο Βασίλειο θα παραμείνει κάτω από το όριο του 2% αλλά αρχικά θα εκτοξευθεί βραχυπρόθεσμα λόγω των μέτρων στήριξης.

Παραμένοντας στους κεντρικούς τραπεζίτες, ο Kuroda της BOJ είπε ότι δεν χρειάζεται να αλλάξει το πλαίσιο YCC και πρόσθεσε ότι οι τιμές των περιουσιακών στοιχείων δεν αποτελούν μέρος του στόχου πολιτικής της BOJ.

Αναφέρθηκε τη νύχτα ότι η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν θα βελτιώσει τις σχέσεις με το Πεκίνο έως ότου η Κίνα σταματήσει τον οικονομικό εξαναγκασμό της Αυστραλίας.

Στο μέτωπο της χαλάρωσης και των helicopter money ο ιαπωνικός υπουργός Οικονομικών Aso είπε ότι το υπουργικό συμβούλιο έχει εγκρίνει διανομές μετρητών. Αυτό έρχεται μετά την έγκριση των ΗΠΑ για πληρωμές σε μετρητά στους πολίτες της.

Καθώς περιμένουμε μια σημαντική έκθεση της ΕΕ (EMA) σχετικά με το εμβόλιο της AstraZeneca σήμερα το πρωί, υπήρχαν αναφορές ότι 3 άτομα στη Γερμανία έχουν πεθάνει λόγω θρόμβων αίματος μετά το εμβόλιο της AstraZeneca. Αυτά τα νέα έρχονται αφού η Ολλανδία έγινε το τελευταίο έθνος που κάνει μια παύση στη χρήση του εμβολίου.

Στα κυριότερα σημερινά δεδομένα περιλαμβάνονται τα γερμανικά ZEW, οι λιανικές πωλήσεις και η βιομηχανική παραγωγή των ΗΠΑ και οι αγορές του εξωτερικού από τον Καναδά.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →