Ο χρυσός +0,15% και το ασήμι +0,60% ξεκινούν την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας ανοδικά

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός +0,15% και το ασήμι +0,60% ξεκινούν την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας ανοδικά. Ο χρυσός κινείται στα 1730 $ / oz ενώ το ασήμι είναι ακριβώς πάνω από το επίπεδο στα 26,09 $ / oz.

Στις αγορές μετοχών, οι Nikkei 225 (0,17%) και ASX (0,09%) κινήθηκαν λίγο υψηλότερα, αλλά το Shanghai Composite έπεσε 0,96%.

Στις αγορές συναλλάγματος το δολάριο ήταν ισχυρότερο έναντι όλων των άλλων σημαντικών νομισμάτων εκτός από το NZD. Το NZD / USD διαπραγματεύτηκε 0,27% πάνω, ενώ η χειρότερη απόδοση είχε το AUD / USD που έπεσε 0,30%.

Στα εμπορευμάτα, τα βασικά μέταλλα διαπραγματεύτηκαν καλά. Το νικέλιο σημείωσε άνοδο 1,19%, το αλουμίνιο διαπραγματεύθηκε 0,66% θετικό και ο ψευδάργυρος κινήθηκε 0,74% σε θετικό έδαφος.

Υπήρχαν ορισμένα στοιχεία από την Κίνα σύγκρισης έτους με έτους, με τη βιομηχανική παραγωγή να αυξάνεται 35,1% ετησίως έναντι του αναμενόμενου 30%, ενώ οι λιανικές πωλήσεις ξεπέρασαν τις προσδοκίες στο 33,8% ετησίως (αναμενόμενου 32%)

Υπήρξε μια μικρή πτώση του Bitcoin, καθώς υπήρξαν ορισμένες αναφορές πως η ινδική κυβέρνηση προσπαθεί να προτείνει την απαγόρευση του ψηφιακού νομίσματος. Το BTC / USD μετακινήθηκε από το υψηλό των 60.601 στις 58.153 περίπου σήμερα το πρωί.

Ενώ πολλά έθνη αμφισβητούν τη χρήση του εμβολίου AstraZeneca COVID-19, η εταιρεία είπε ότι "δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το εμβόλιο του κοροναϊού αυξάνει τον κίνδυνο θρόμβων του αίματος". Τη νύχτα ακούσαμε επίσης ότι οι Κάτω Χώρες είναι πλέον το τελευταίο έθνος που αναστέλλει τη χρήση του εμβολίου.

Υπήρξαν κάποιες ειδήσεις  το Σαββατοκύριακο ότι η Κεντρική Τράπεζα της Ιαπωνίας σκέφτεται να εξαλείψει τον στόχο αγοράς ETF. Οι ιαπωνικές κεντρικές τράπεζες έχουν γίνει ο κορυφαίος κάτοχος των ιαπωνικών μετοχών.

Σύμφωνα με Κινέζους Παρατηρητές, η συνάντηση αυτή την εβδομάδα μεταξύ Κίνας και ΗΠΑ ενδέχεται να μην οδηγήσει σε νέες σημαντικές συμφωνίες.

Στη Γερμανία, φαίνεται ότι η Άνγκελα Μέρκελ χάνει κάποιο έδαφος από τους Πράσινους. Υπάρχει κάποια δυσαρέσκεια στο έθνος σχετικά με τον χειρισμό της πανδημίας του κοροναϊού. Οι ψηφοφόροι στο Baden-Wuerttemberg, το τρίτο πολυπληθέστερο κρατίδιο της Γερμανίας, στράφηκαν προς τους Πράσινους και τους Φιλελεύθερους. Αυτό θα μπορούσε να φέρει το συνασπισμό της Μέρκελ εκτός εξουσίας.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της περιόδου, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τις πωλήσεις παραγωγής από το Candian, το δείκτη παραγωγής της Νέας Υόρκης και τα δεδομένα TIC των ΗΠΑ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →