Ο χρυσός +0,26% και το ασήμι +0,31% διαπραγματεύονται υψηλότερα την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός +0,26% και το ασήμι +0,31% διαπραγματεύονται υψηλότερα την τελευταία ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας. Υπήρξε μια εβδομάδα ζήτησης για τα πολύτιμα μέταλλα και τώρα ο χρυσός διαπραγματεύεται στα 1741 δολάρια και πάνω από 1% υψηλότερα για το σύνολο της εβδομάδας. Το ασήμι διαπραγματεύεται στα 26,20 δολάρια κρατώντας σθεναρά τα 26$.

Αφού κληρονόμησαν ένα αρνητικό κλείσιμο από τη Wall Street οι δείκτες στην περιοχή της Ασίας κινήθηκαν όλοι αρνητικά τη νύχτα. Οι Nikkei 225 (-1,41%), ASX (-0,56%) και Shanghai Composite (-1,69%) διαπραγματεύθηκαν με έντονο κόκκινο χρώμα.

Ο δείκτης δολαρίου διαπραγματεύεται χαμηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας καθώς η GBP και το EUR κινούνται υψηλότερα έναντι του νομίσματος. Ο καλύτερος παίκτης τη νύχτα ήταν το NZD καθώς το NZD / USD σημείωσε αύξηση 0,28%. Στο υπόλοιπο συγκρότημα των εμπορευμάτων, το WTI (1,19%) και ο χαλκός (-0,28%) αναμιγνύονταν. Το Palladium ξεκίνησε την συνεδρία 2,26% χαμηλότερα μετά από κάποιες μαζικές κινήσεις στις πρόσφατες συνεδρίες.

Τη νύχτα μάθαμε ότι η BoJ δεν άλλαξε τιμές ή QE όπως και αναμενόταν. Ο Kuroda είπε ότι δεν πιστεύει ότι οι τρέχουσες συναλλαγές FX αποκλίνουν από τα βασικά. Είπε επίσης ότι δεν σκέφτονται τη διεύρυνση της μπάντας απόδοσης JGB προς το παρόν. Τέλος. Είπε ότι διατηρεί το ανώτατο όριο να αγοράζει 1,2 δισεκατομμύρια JPY ETF ανά ημέρα.

Αμερικανοί αξιωματούχοι αναφέρουν ότι οι συζητήσεις με την Κίνα ήταν ουσιαστικές, σοβαρές και άμεσες. Οι ΗΠΑ χρησιμοποίησαν την πρώτη συνεδρία για να περιγράψουν τα ενδιαφέροντα και τις προτεραιότητές τους, το ίδιο έκαναν και οι κινεζικοί ομόλογοι. Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας Γιανγκ σχολίασε επίσης ότι η Κίνα αντιτίθεται σθεναρά στις παρεμβάσεις των ΗΠΑ στις εσωτερικές της υποθέσεις.

Η Γερμανία, η Γαλλία και η Ιταλία θα συνεχίσουν τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca από την Παρασκευή. Αυτό συμβαίνει αφού ο EMA είπε ότι τα θετικά υπερτερούν κατά πολύ των αρνητικών επιπτώσεων.

Η Ford μειώνει την παραγωγή λόγω της έλλειψης τσιπ. Έχουμε αναφέρει ότι η Ford δεν είναι η μόνη εταιρεία που έλαβε αυτό το μέτρο και αυτό θα μπορούσε να έχει αντίκτυπο στη χρήση βασικών μετάλλων.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της μέρας, περιλαμβάνονται οι λιανικές πωλήσεις του Καναδά, οι συνομιλίες ΗΠΑ και Κίνας, η απόφαση του ΠΟΥ για την AstraZeneca και σχόλια από την Panetta της ΕΚΤ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →