Ο χρυσός και το ασήμι βρίσκονται σε θετική πορεία στο τέλος της εβδομάδας.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι βρίσκονται σε θετική πορεία στο τέλος της εβδομάδας. Ο χρυσός διαπραγματεύεται 0,36% υψηλότερα ενώ το ασήμι έχει κινηθεί λίγο πάνω από το επίπεδο. Όσον αφορά ορισμένα τεχνικά επίπεδα για το κίτρινο μέταλλο, το προηγούμενο υψηλό κύμα στα 1755 δολάρια / oz είναι αυτό που πρέπει να παρακολουθήσετε καθώς μία διάσπαση εκεί θα μπορούσε να οδηγήσει σε κάποια πιο θετική δράση.

Αν και είναι Μεγάλη Παρασκευή (αργία) στα περισσότερα έθνη οι ιαπωνικές και κινεζικές αγορές παρέμειναν ανοιχτές. Το Nikkei 225 σημείωσε μεγάλη άνοδο περίπου 1,58%, ενώ το Shanghai Composite διαπραγματεύθηκε μόλις 0,36% υψηλότερα.

Στις αγορές συναλλάγματος, υπήρξε κάποια αδυναμία στο δολάριο καθώς ο δείκτης δολαρίου υποχώρησε 0,07% και το ζεύγος με την καλύτερη απόδοση ήταν το NZD / USD που αυξήθηκε 0,22%.

Προφανώς, η ροή των ειδήσεων ήταν μικρή, αλλά εδώ είναι μερικοί από τους κύριους τίτλους:

Ο ΟΠΕΚ + εξέφρασε αυξανόμενη εμπιστοσύνη στην παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη, συμφωνώντας να αυξήσει σταδιακά την παραγωγή πετρελαίου τους επόμενους μήνες. Οι υπουργοί του ΟΠΕΚ + συμφώνησαν σε μια σταδιακή χαλάρωση των περιορισμών παραγωγής που θα παραδώσουν περίπου 2,1 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως επιπλέον πετρέλαιο στην αγορά έως τον Ιούλιο.

Τα διαβατήρια εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο επιβεβαιώνονται καθώς ο πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον λέει ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα «σίγουρα» χρειάζονται.

Η Κίνα αύξησε τις συμμετοχές της στα ομόλογα του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών σε 1,095 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Ιανουάριο, από 1,054 τρισεκατομμύρια δολάρια τον Οκτώβριο.

Το Ιράν, η Κίνα και η ΕΕ πρόκειται να συζητήσουν την επιστροφή στην προηγούμενη πυρηνική συμφωνία.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνόδου, στο επίκεντρο θα είναι η αναφορά NFP των ΗΠΑ. O Bostic της Fed αναμένεται επίσης να δώσει κάποια σχόλια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →