Ο χρυσός και το ασήμι απομακρύνονται από τα χαμηλά τους.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός (-1,01%) συνεχίζει να δείχνει κάποια δύναμη μετά την αναπήδηση από το προηγούμενο χαμηλό κύμα στα 1676,91 $ / oz. Το ασήμι δεν έχει διαπραγματευτεί τόσο καλά κατά τη διάρκεια της νύχτας αλλά ανεβαίνει περίπου 1,09 % στα 24,67 $ / oz. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός έχει χάσει σχεδόν το μισό τοις εκατό ενώ το WTI κινήθηκε 0,65% ανοδικά.

Τα συναισθήματα κινδύνου στην περιοχή της Ασίας ήταν θετικά. Οι Nikkei 225 (0,72%), ASX (0,56%) και Shanghai Shanghai (0,55%) έκλεισαν όλα σε θετική τροχιά.

Στις αγορές συναλλάγματος, το DXY έχει μετακινηθεί 0,08% υψηλότερα και η κύρια κίνηση από τις μεγάλες ισοτιμίες είναι το AUD / USD που έχασε το 0,70% της αξίας του.

Σε ειδήσεις, η Κίνα εξέδωσε ισχυρή προειδοποίηση στην Ιαπωνία για «αρνητικές κινήσεις» στη διαμάχη της Ανατολικής Κίνας.

Οι εργολάβοι της Χιλής στο ορυχείο CODELCO (χαλκού) συμφώνησαν σε μια συμφωνία που θα τους απέτρεπε από οποιαδήποτε απεργία.

Στο μέτωπο του covid, το Οντάριο στον Καναδά έχει τεθεί σε κλειδώμα για 28 ημέρες. ενώ στην Αυστραλία, το κλείδωμα του Κουίνσλαντ άρχισε σήμερα το μεσημέρι (ώρα Αυστραλίας). Στο μέτωπο του εμβολίου, τα μέσα μαζικής ενημέρωσης των ΗΠΑ αναφέρουν ότι το εμβόλιο Johnson & Johnson καθυστέρησε με ένα «μείγμα», αλλά δεν ήταν ξεκάθαρο για το πιθανό χρονικό πλαίσιο της καθυστέρησης.

Υπήρχαν πολλά δεδομένα παραγωγής τη νύχτα, το κινεζικό PMI Caixin / Markit Manufacturing για το Μάρτιο έφτασε στα 50,6 (αναμενόταν 51,4). Η Ιαπωνική Jibun Bank / Markit Manufacturing PMI για τον ίδιο μήνα έφτασε στο 52,7 (προηγούμενο 51,4). Τέλος, το PMI της Αυστραλιανής AiG Manufacturing για τον Μάρτιο κέρδισε τις προσδοκίες, φτάνοντας το 59,9 (προηγούμενο 58,8).

Το Υπουργείο Οικονομικών των Η.Π.Α., θα αναβιώσει έναν αδρανή ρυθμιστικό νόμο για την αντιστάθμιση κινδύνων. Αυτό θα μπορούσε να είναι μια ενδιαφέρουσα στιγμή μετά τα πρόσφατα ζητήματα με τα θέματα διαχείρισης κεφαλαίου Archegos.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε δαπάνες αξίας 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων που θα διανεμηθούν σε διάστημα 8 ετών. Επίσης, αύξησε το φόρο εταιρειών στο 28% και κανείς δεν πρέπει να παραπονιέται για συντελεστή φόρου εταιρειών 28%. Ο Μπάιντεν επιβεβαίωσε επίσης ότι οι συμβάσεις υποδομής πηγαίνουν μόνο σε αμερικανικές εταιρείες.

Συνεχίζοντας με την κυβέρνηση των ΗΠΑ, υπήρχαν δημοσιεύματα τύπου που έλεγαν ότι υπάρχουν σημαντικοί εμπορικοί φραγμοί που βλάπτουν τις αμερικανικές εταιρείες και τους αγρότες από την Κίνα.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνόδου, περιλαμβάνονται τα PMI από τα μεγαλύτερα έθνη, οι γερμανικές λιανικές πωλήσεις, η συνάντηση του ΟΠΕΚ, οι αρχικές αξιώσεις ανεργίας των ΗΠΑ και τα σχόλια των Harker και Kaplan της Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →