Ο χρυσός και το ασήμι βρίσκονται σε πολύ κρίσιμα επίπεδα κατά το άνοιγμα της ΕΕ

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Αφού υποχώρησε άλλο 1,56% κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Τρίτης, ο χρυσός κρέμεται στο χαμηλό επίπεδο στήριξης σήμερα το πρωί κοντά στα 1686 $ / oz. Το ασήμι διαπραγματεύεται 0,37% ανοδικά, πολύ κοντά στην ψυχολογική περιοχή των 24,00 $ / oz. Και οι δύο δομές γραφημάτων φαίνονται πολύ αδύναμες, αλλά η σημερινή θα μπορούσε να είναι μια εντυπωσιακή συνεδρία καθώς ο χρυσός θα μπορούσε να κάνει διπλό πυθμένα ή να ωθήσει τη τιμή του στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιούνιο του 2020.


Αφού κληρονόμησ
αν ένα αρνητικό συναίσθημα από τη Wall Street, οι δείκτες στην περιοχή της Ασίας αναμιγνύονται. Το Nikkei 225 (-0,86%) και το Shanghai Composite (-0,44%) έκλεισαν χαμηλότερα ενώ το ASX έκλεισε 0,78% υψηλότερα.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου είναι
σχεδόν σταθερός (-0,02%) και η μεγαλύτερη μετακίνηση ήταν το USD / JPY που αυξήθηκε 0,30%. Εκτός από την αδυναμία του γιεν, ήταν μια αρκετά χαλαρή συνεδρία. Τέλος, στο υπόλοιπο συγκρότημα των εμπορευμάτων, το WTI (+1,07%) και ο χαλκός (+0,32%) και τα δύο διαπραγματεύονται υψηλότερα.

Υπήρξαν ορισμένα δεδομένα σήμερα το πρωί,
με το τελικό ΑΕΠ του Ηνωμένου Βασιλείου για το 4ο τρίμηνο να φτάνει στο 1,3% για να ξεπεράσει την προκαταρκτική ανάγνωση του 1,0%.

Σε μια
είδηση απο το μέτωπο του Covid, έχει επιβληθεί ένα νέο κλείδωμα σε μια πόλη (Ruili) στην Κίνα μετά από νέες περιπτώσεις κοροναϊού. Οι κάτοικοι πρέπει να μείνουν σπίτι για μια εβδομάδα και απαγορεύεται στα αυτοκίνητα να φύγουν από την πόλη.

Στο μέτωπο των δεδομένων, το PMI της Κινεζικής Βιομηχανίας (51,9 έναντι του αναμενόμενου 51,2) και οι Υπηρεσίες (56,3 έναντι του αναμενόμενου 52,0) και οι δύο κέρδισαν τις
προβλέψεις των αναλυτών για να παραμείνουν σε επεκτατική περιοχή. Ωστόσο, η Ιαπωνική Βιομηχανική Παραγωγή για το Φεβρουάριο (προκαταρκτική) μειώθηκε -2,1% σε μήνα-μηνα έναντι του αναμενόμενου ποσοστού -1,3%.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν θα μιλήσει για τις υποδομές σήμερα (Τετάρτη). Υπάρχουν επίσης προτάσεις ότι θα μπορούσε επίσης να αυξήσει το συντελεστή φόρου εταιρειών.

Ακούσαμε επίσης από τον Barkin της Fed που είπε ότι δεν είναι πεπεισμένος για το Bitcoin. Στη συνέχεια μίλησε για τα επιτόκια λέγοντας ότι η Fed θα κρατήσει τα επιτόκια έως ότου συναντηθούν τα 3 μέρη και αφού περάσει αυτή η κρίση.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνεδρίας περιλαμβάνονται οι γερμανικοί αριθμοί απασχόλησης, ο δείκτης CPI της ΕΕ, το ΑΕΠ του Καναδά, οι ADP των ΗΠΑ, οι εκκρεμείς πωλήσεις κατοικιών και οι εβδομαδιαίες DoE.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →