Ο χρυσός διατηρήθηκε πάνω από το βασικό ανώτατο όριο των 1.900 δολαρίων τη Δευτέρα, παρά την πτώση των τιμών λόγω των τεχνικών πωλήσεων

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός διατηρήθηκε πάνω από το βασικό ανώτατο όριο των 1.900 δολαρίων τη Δευτέρα, παρά την πτώση των τιμών λόγω των τεχνικών πωλήσεων μετά το άγριο ράλι 3% της Παρασκευής, καθώς ο μαινόμενος πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς οδήγησε τους επενδυτές να κατευθυνθούν στο ασφαλές καταφύγιο.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 1,1% στα 1.911 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:15 π.μ. και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,9% στα 1.924 δολάρια.

Ο χρυσός, που θεωρείται ασφαλής επένδυση σε περιόδους αβεβαιότητας, έφτασε σχεδόν τα 1.935 δολάρια, το υψηλότερο επίπεδο από τις 20 Σεπτεμβρίου, αφού σημείωσε άνοδο 3,4% την Παρασκευή, τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό του σε επτά μήνες.

«Είδαμε μια ακραία κίνηση προς τα πάνω την Παρασκευή και τέτοιες κινήσεις συνήθως υποδηλώνουν κάποια κακή αναστροφή», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής του City Index, Matt Simpson.

«Δεδομένης της αύξησης των τιμών, ο χρυσός πιθανότατα θα παραμείνει στο επίκεντρο των εμπόρων που επιδιώκουν να αγοράσουν στις πτώσεις, κάτι που κάνει περιοχές ενδιαφέροντος από τα 1.920 $ εώς και τα 1.900 $. Αλλά εάν οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή συνεχίσουν να κλιμακώνονται, η βραχυπρόθεσμη μείωση του χρυσού μπορεί να μην τελειώσει πολύ καλά για τις αρκούδες βραχυπρόθεσμα».

Νωρίτερα αυτό το μήνα, οι κερδοσκόποι βρίσκονταν σε καθαρή short θέση σε σχέση με το χρυσό COMEX για πρώτη φορά από τον Νοέμβριο του 2022. Αύξησαν τις καθαρές θέσεις τους στην αγορά την εβδομάδα που έληξε στις 10 Οκτωβρίου.

Οι επενδυτές παρακολουθούν επίσης εάν η σύγκρουση ξεσπάσει σε άλλες χώρες, κάτι που έχει τη δυνατότητα να ανεβάσει περαιτέρω τις τιμές του πετρελαίου και να προκαλέσει νέο πλήγμα στην παγκόσμια οικονομία.

«Εάν η κατάσταση μείνει περισσότερο απομονωμένη και δεν επεκταθεί, τότε μέρος αυτής της ζήτησης για ασφαλές καταφύγιο θα μπορούσε να εκτονωθεί», δήλωσε ο Εκτελεστικός Διευθυντής του OCBC Christopher Wong.

Οι επενδυτές έχουν το ένα μάτι στις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και το άλλο στη νομισματική πολιτική των ΗΠΑ, με την ομιλία του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell να αναμένεται αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,7% στα 22,55 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,1% στα 880 δολάρια, ενώ το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.150 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →