Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου ΗΠΑ και του δημοσίου ενισχύθηκαν

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Οι τιμές του χρυσού υποχώρησαν την Τρίτη καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου ΗΠΑ και του δημοσίου ενισχύθηκαν εν όψει των οικονομικών στοιχείων και της ομιλίας του προέδρου της Federal Reserve Jerome Powell αυτή την εβδομάδα, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε επερχόμενες αποφάσεις για τα επιτόκια.

Ο χρυσός spot υποχώρησε 0,1% στα 1.917 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:20 π.μ. και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ υποχώρησαν 0,2% στα 1.930 δολάρια.

Οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων αυξήθηκαν στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερο από μια εβδομάδα και το δολάριο επίσης σημείωσε άνοδο, καθιστώντας το μη αποδοτικό χρυσό ακριβό για άλλους κατόχους νομισμάτων, εν όψει των στοιχείων λιανικών πωλήσεων και βιομηχανικής παραγωγής στις ΗΠΑ αργότερα μέσα στην ημέρα.

Τα οικονομικά δεδομένα παραμένουν πολύ ισχυρά και με την ανοδική πίεση στις αποδόσεις να επιμένουν και τις αγορές να τιμολογούν με πιθανότητα περίπου μόνο 10% αύξησης της Fed τον Νοέμβριο, μια ανοδική έκπληξη που θα δείχνει ότι τα νοικοκυριά των ΗΠΑ είναι ανθεκτικά θα μπορούσαν να επιβαρύνουν τον χρυσό», δήλωσε ο Kyle Rodda, αναλυτής χρηματοοικονομικής αγοράς στο Capital.com.

Οι αγορές εικάζουν ότι η επικείμενη ομιλία του Πάουελ την Πέμπτη θα μπορούσε να προσφέρει περισσότερη σαφήνεια σχετικά με τη στάση της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια, μετά από κάποια επικίνδυνα μηνύματα από κορυφαίους φορείς χάραξης πολιτικής τις τελευταίες εβδομάδες.

Τα υψηλότερα επιτόκια αυξάνουν το κόστος ευκαιρίας της κατοχής χρυσού, ενός περιουσιακού στοιχείου που δεν αποδίδει.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν θα πραγματοποιήσει επίσκεψη υψηλού διακυβεύματος στο Ισραήλ την Τετάρτη, καθώς προετοιμάζεται να κλιμακώσει την επίθεση κατά των μαχητών της Χαμάς.

Βραχυπρόθεσμα, οι αγορές παρακολουθούν μια πιθανή χερσαία εισβολή του Ισραήλ στη Λωρίδα της Γάζας, ένα γεγονός που πιθανότατα θα προκαλέσει ένα ακόμη άλμα στις τιμές του χρυσού, είπε ο Rodda.

Παρακολουθώντας την πτώση των τιμών του χρυσού, το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, δήλωσε ότι οι διαθέσεις του μειώθηκαν κατά 0,8% τη Δευτέρα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε πτώση 0,3% στα 22,53 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα έχασε 0,2% στα 889 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,4% στα 1.139 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →