Ο χρυσός διαπραγματεύεται σε στενό εύρος την Παρασκευή, καθώς το δολάριο ανέβηκε υψηλότερα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός διαπραγματεύεται σε στενό εύρος την Παρασκευή, καθώς το δολάριο ανέβηκε υψηλότερα λόγω των προοπτικών επιθετικών αυξήσεων των επιτοκίων από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ, αντισταθμίζοντας εν μέρει τη ζήτηση ασφαλούς καταφυγίου που τροφοδοτείται από την οξυμένη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.

Ο χρυσός spot παραμένει σχεδόν σταθερός με άνοδο 0,06% στα 1.932,49 $ ανά ουγκιά στις 14:27 μ.μ. 

«Ο χρυσός διατηρήθηκε σχετικά καλά αυτή την εβδομάδα, δεδομένης της αύξησης τόσο των αποδόσεων των ΗΠΑ όσο και του δολαρίου, μπορεί να δούμε την αντιστάθμιση του πληθωρισμού να υποστηρίζει την πτώση», δήλωσε ο ανώτερος αναλυτής του OANDA, Jeffrey Halley.

Το δολάριο ΗΠΑ σκαρφάλωσε σε υψηλό σχεδόν δύο ετών έναντι ενός καλαθιού νομισμάτων και σημείωσε την καλύτερή του εβδομάδα μέσα σε ένα μήνα, υποστηριζόμενο από επιθετικές παρατηρήσεις από αρκετούς υπεύθυνους χάραξης πολιτικής της Federal Reserve που ζητούν ταχύτερο ρυθμό αύξησης των επιτοκίων για να περιοριστεί ο πληθωρισμός. 

Ένα ισχυρότερο δολάριο ΗΠΑ καθιστά τον χρυσό λιγότερο ελκυστικό για άλλους κατόχους νομισμάτων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς των ΗΠΑ άγγιξε υψηλό τριετίας την προηγούμενη συνεδρίαση, αυξάνοντας το κόστος ευκαιρίας της διατήρησης χρυσού χωρίς απόδοση. 

Ο χρυσός, ωστόσο, υποστηρίζεται από την αβεβαιότητα της Ουκρανίας, τον ξέφρενο πληθωρισμό και την ακόμη επίμονη πανδημία του COVID-19, αλλά η επιθετική στάση της Fed για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, η ανάκαμψη των αποδόσεων των ομολόγων, το ισχυρότερο δολάριο και η χαλάρωση των πανδημικών περιορισμών στα υψηλότερα ποσοστά εμβολιασμού θα θέσει εμπόδιο ανόδου στις τιμές του χρυσού, ανέφερε η Fitch Solutions σε σημείωμα με ημερομηνία 7 Απριλίου.

Η Ρωσία έδωσε την πιο ζοφερή αξιολόγηση μέχρι στιγμής για την εισβολή της στην Ουκρανία, περιγράφοντας την «τραγωδία» των αυξανόμενων απωλειών στρατευμάτων και το οικονομικό πλήγμα από τις κυρώσεις, καθώς οι Ουκρανοί εκκενώθηκαν από τις ανατολικές πόλεις πριν από μια αναμενόμενη μεγάλη επίθεση.

Το ασήμι επίσης είναι σχεδόν σταθερό στα 24,62 $ ανά ουγκιά σημειώνοντας ισχνή άνοδο 0,08%.

Η πλατίνα υποχωρεί 0,10% στα 964,45 δολάρια και το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 1,53% στα 2.278,55 δολάρια. Και τα δύο πολύτιμα μέταλλα διαμορφώθηκαν για μια πέμπτη συνεχόμενη εβδομαδιαία απώλεια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →