Ο χρυσός σημειώνει μικρή άνοδο τη Πέμπτη, ενώ το δολάριο παραμένει κοντά στο υψηλό δύο ετών

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός σημειώνει μικρή άνοδο τη Πέμπτη, ενώ το δολάριο παραμένει κοντά στο υψηλό δύο ετών, αφού η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε την επιθετική της στάση στα πρακτικά από την τελευταία της συνεδρίαση.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού αυξάνονται κατά 0,14% στα 1.928,45 $ στις 3:44 μ.μ. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε αλλά διατηρήθηκε κοντά σε υψηλό δύο ετών.

Η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς ήταν κοντά στα πολυετή υψηλά που σημειώθηκαν στην προηγούμενη συνεδρίαση.

Τα πρακτικά της συνεδρίασης του Μαρτίου της Fed της Τετάρτης έδειξαν ότι η κεντρική τράπεζα ετοιμάζεται να κινηθεί επιθετικά για να περιορίσει τον υψηλό πληθωρισμό.

«Πολλοί» υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής δήλωσαν έτοιμοι να αυξήσουν τα επιτόκια κατά μισή ποσοστιαία μονάδα στις εισερχόμενες συνεδριάσεις πολιτικής, παρόλο που οι κίνδυνοι που απορρέουν από τον πόλεμο στην Ουκρανία τους οδήγησαν στην τυπική αύξηση 0,25% τον Μάρτιο.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα δημοσιεύσει τα πρακτικά από τη συνεδρίασή της αργότερα εντός της ημέρας. Αν και αναμένεται να υιοθετήσει έναν λιγότερο επιθετικό τόνο από τη Fed, η ΕΚΤ είναι μια άλλη κεντρική τράπεζα που προσπαθεί να επιτύχει τη σωστή ισορροπία για να περιορίσει τον πληθωρισμό χωρίς να εισέλθει σε ύφεση.

Εν τω μεταξύ, το Νομισματοκοπείο του Perth στην Αυστραλία ανέφερε σε μια ανάρτηση την Τετάρτη ότι οι πωλήσεις προϊόντων χρυσού τον Μάρτιο αυξήθηκαν κατά 68% στο υψηλότερο επίπεδο ενός έτους. Το διυλιστήριο απέδωσε την αύξηση στην αυξημένη όρεξη για το ασφαλές κίτρινο μέταλλο μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση 0,10% στα 24,52 $, η πλατίνα σημειώνει πτώση 0,74% στα 955 δολάρια, ενώ το παλλάδιο κερδίζει 1,08% στα 2300 δολάρια.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →