Ο χρυσός δεν είχε κατεύθυνση τη Δευτέρα, αφού σημείωσε ένα στενό κέρδος την περασμένη εβδομάδα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός δεν είχε κατεύθυνση τη Δευτέρα, αφού σημείωσε ένα στενό κέρδος την περασμένη εβδομάδα, καθώς οι επενδυτές αξιολόγησαν την απόφαση των αξιωματούχων της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ να επισημάνουν περαιτέρω αυξήσεις των επιτοκίων εν όψει του πληθωρισμού των καταναλωτών αργότερα αυτή την εβδομάδα.

Ο χρυσός σποτ παρέμεινε ως επί το πλείστον αμετάβλητος στα 1.925 $ ανά ουγκιά στις 09:15 π.μ., ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ παρέμειναν επίσης στα 1.945 δολάρια.

Το δολάριο κυμαινόταν γύρω από ένα υψηλό άνω των έξι μηνών, ενώ οι αποδόσεις του δείκτη αναφοράς του 10ετούς ομολόγου ήταν κοντά στο ανώτατο όριο των 16 ετών.

Η πτώση των συμμετοχών των παγκόσμιων χρηματιστηρίων χρυσού (ETF) δείχνει ότι η επενδυτική ζήτηση παραμένει φτωχή, δήλωσε ο Praveen Singh, αναπληρωτής αντιπρόεδρος στο Sharekhan της BNP Paribas, προσθέτοντας ότι οι υψηλότερες αποδόσεις θα πιέσουν το πολύτιμο μέταλλο.

Το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο ETF στον κόσμο που υποστηρίζεται από χρυσό, δήλωσε ότι οι διαθέσεις του έπεσαν την Παρασκευή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020.

Αξιωματούχοι της Fed προειδοποίησαν την Παρασκευή για περαιτέρω αυξήσεις επιτοκίων, ακόμη και μετά την ψηφοφορία για τη διατήρηση του επιτοκίου αναφοράς σταθερό την περασμένη εβδομάδα, με τρεις υπεύθυνους χάραξης πολιτικής να λένε ότι παραμένουν αβέβαιοι για το εάν η μάχη με τον πληθωρισμό έχει τελειώσει.

Τα υψηλότερα επιτόκια αποθαρρύνουν τις αγορές χρυσού ο οποίος τιμολογείται σε δολάρια και δεν πληρώνει τόκο.

Οι επενδυτές χρυσού της COMEX αύξησαν την καθαρή θετική θέση κατά 16.843 συμβόλαια την εβδομάδα που έληξε στις 19 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με στοιχεία της Παρασκευής.

«Το μεγαλύτερο μέρος των αγορών προήλθε από τις βραχυπρόθεσμες καλύψεις, καθώς τα κεφάλαια μείωσαν τα πτωτικά στοιχήματα», δήλωσε ο επικεφαλής στρατηγικής εμπορευμάτων της Saxo Bank Ole Hansen σε σημείωμα.

Η Τράπεζα της Ιαπωνίας διατήρησε εξαιρετικά χαμηλά επιτόκια την Παρασκευή και δεσμεύτηκε να φέρει τον πληθωρισμό σταθερά στο στόχο της στο 2%.

Οι επενδυτές αναμένουν τον δείκτη τιμών προσωπικής κατανάλωσης (PCE), τον προτιμώμενο μετρητή πληθωρισμού της Fed που ανακοινώνεται στις 29 Σεπτεμβρίου, ενώ παρακολουθούν επίσης τα γεγονότα στην Ουάσιγκτον, όπου οι Αμερικανοί νομοθέτες παζαρεύουν έναν λογαριασμό δαπανών με προθεσμία στις 30 Σεπτεμβρίου για να αποτραπεί ένα ενδεχόμενο κλείσιμο της κυβέρνησης.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,3% στα 23,60 δολάρια ανά ουγκιά, η πλατίνα υποχώρησε 0,1% στα 925 δολάρια και το παλλάδιο υποχώρησε 0,3% στα 1.246 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →