Ο χρυσός απομακρύνθηκε από τα χαμηλά πέντε μηνών την Παρασκευή, καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου και των ομολόγων υποχώρησαν

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός απομακρύνθηκε από τα χαμηλά πέντε μηνών την Παρασκευή, καθώς οι αποδόσεις του δολαρίου και των ομολόγων υποχώρησαν, με τον χρυσό να οδεύει προς άλλη μια εβδομαδιαία πτώση καθώς τα ενθαρρυντικά στοιχεία από τις ΗΠΑ ενίσχυσαν τις προσδοκίες ότι η Federal Reserve δεν έχει ολοκληρώσει με την αύξηση των επιτοκίων.

Ο χρυσός σποτ σημείωσε άνοδο 0,2% στα 1.892 δολάρια ανά ουγκιά στις 08:15 π.μ,, αφού άγγιξε το χαμηλότερο επίπεδο από τα μέσα Μαρτίου την Πέμπτη. Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 0,4% στα 1.923 δολάρια.

«Το δολάριο ΗΠΑ υποχώρησε από τα πρόσφατα υψηλά και αυτό επέτρεψε στον χρυσό να κάνει μια μέτρια άνοδο. Είναι πιθανό να γίνει κάποιο κυνήγι ευκαιρίας για το πολύτιμο μέταλλο σε αυτά τα επίπεδα», δήλωσε ο επικεφαλής αναλυτής αγοράς της KCM Trade, Tim Waterer. 

Οι αποδόσεις των 10ετών ομολόγων αναφοράς των ΗΠΑ υποχώρησαν επίσης από τα υψηλότερα επίπεδά τους από τον Οκτώβριο, καθιστώντας τον μη αποδοτικό χρυσό λιγότερο ελκυστικό.

«Το δολάριο θα πρέπει να κάνει μια πτωτική στροφή κάποια στιγμή για να ξαναβρεί ο χρυσός το mojo του. Το πόσο καιρό θα διαπραγματευτεί ο χρυσός σε επίπεδα κάτω των 1.900 δολαρίων θα εξαρτηθεί από το πόσο καιρό το δολάριο θα παραμείνει ενισχυμένο από τις υψηλές αποδόσεις των ομολόγων», πρόσθεσε ο Waterer.

Οι επενδυτές περιμένουν τώρα τη συνάντηση των κεντρικών τραπεζιτών στο Jackson Hole του Wyoming, την επόμενη εβδομάδα για καθοδήγηση σχετικά με τα επιτόκια.

«Η αγορά τιμολογείται με μια πιο επιθετική προοπτική αυτή τη στιγμή σχετικά με τον αναδυόμενο κίνδυνο πιθανής νέας αύξησης της Fed», δήλωσε ο Baden Moore, επικεφαλής στρατηγικής άνθρακα και εμπορευμάτων στην Εθνική Τράπεζα της Αυστραλίας.

Αντικατοπτρίζοντας την πτωτική τάση μεταξύ των επενδυτών, το SPDR Gold Trust, το μεγαλύτερο χρηματιστήριο διαπραγματεύσιμο αμοιβαίο κεφάλαιο στον κόσμο, δήλωσε ότι οι διαθέσεις μειώθηκαν την Πέμπτη κατά 6,93 μετρικούς τόνους, τη μεγαλύτερη πτώση από τον Ιούλιο του περασμένου έτους. Στους 887,50 μετρικούς τόνους που βρίσκετε τώρα, είναι το χαμηλότερο επίπεδο από τον Ιανουάριο του 2020. 

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημείωσε άνοδο 0,4% στα 22,78 δολάρια. Η πλατίνα σκαρφάλωσε 0,6% στα 895 δολάρια και το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,4% στα 1.221 δολάρια, αλλά και τα δύο μέταλλα κατευθύνονται σε εβδομαδιαία πτώση.

Οι επενδυτές ξεφορτώνουν τις επενδύσεις σε πλατίνα καθώς ο μετριασμός της αύξησης των πωλήσεων αυτοκινήτων σε όλες τις περιοχές επιβάρυνε το κλίμα, δήλωσαν αναλυτές της ANZ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →