Ο χρυσός ανέκαμψε από τα χαμηλά των 1795,14 δολαρίων / ουγκιά που διαπραγματεύτηκε χθες στα 1817,20 δολάρια / ουγκιά

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανέκαμψε από τα χαμηλά των 1795,14 δολαρίων / ουγκιά που διαπραγματεύτηκε χθες στα 1817,20 δολάρια / ουγκιά. Το ασήμι δεν έχει ανακάμψει με τον ίδιο τρόπο με το αντίστοιχο πολύτιμο μέταλλο και διαπραγματεύεται στα 25,15 $ / ουγκιές. Στο υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, μετά από μια σκληρή συνεδρία χθες, ο χαλκός σημείωσε άνοδο 0,69% και το WTI σημείωσε άνοδο λίγο μετά από μια δραματική πτώση -6,80% μετά την απόφαση του ΟΠΕΚ + να αυξήσει την παραγωγή.

Τα συναισθήματα κινδύνου ήταν και πάλι κακά στην περιοχή της Ασίας. Τα Nikkei 225 (-0,94%), ASX (-0,46%) και Shanghai Composite (-0,11%) όλα έκλεισαν χαμηλότερα τη νύχτα 


Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου έσπασε το προηγούμενο υψηλό κύμα για διαπραγμάτευση 0,13% υψηλότερο τη νύχτα. Ο μεγαλύτερος χαμένος ήταν NZD / USD που υποχώρησε -0,66%. Στον χώρο της κρυπτογράφησης, το bitcoin έχει μειωθεί ξανά κάτω από τα 30.000 $ και διαπραγματεύεται στα 29.676 $ στην αρχή της συνεδρίασης.

Κοιτάζοντας τις ειδήσεις από τη νύχτα, το PBOC διατηρούσε σταθερά τα επιτόκια 1 και 5 ετών σήμερα για τον 15ο συνεχή μήνα. 1-έτος 3,85% (όπως αναμενόταν) & 5-έτος 4,65% (όπως αναμενόταν).

Ο Γενικός Εισαγγελέας του Νιου Τζέρσεϋ ετοιμάζει μια παραγγελία ενάντια στην πλατφόρμα bitcoin BlockFi.

Εθνικός τίτλος CPI της Ιαπωνίας για τον Ιούνιο του 2021: 0,2% ετησίως (έναντι αναμενόμενου -0,1%).

Οι ΗΠΑ κατηγόρησαν επίσημα τους Κινέζους χάκερ για επίθεση στον κυβερνοχώρο στη Microsoft.

Το CDC των ΗΠΑ ανέβασε το Ηνωμένο Βασίλειο στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου και προέτρεψε τους Αμερικανούς να μην ταξιδέψουν στη Βρετανία.

Ο αρχηγός της Γερουσίας των ΗΠΑ Schumer είπε ότι θα υποβάλει πρόταση για ψηφοφορία για το νομοσχέδιο των 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων την Τετάρτη.

Το εισερχόμενο μέλος της BoE Mann είπε ότι η BoE δεν πρέπει να είναι πρόωρη με την αυστηρότερη νομισματική πολιτική.

Στην Αυστραλία, η RBA είπε ότι παραμένει δεσμευμένη να διατηρήσει μια εξαιρετικά υποστηρικτική νομισματική πολιτική και η κεντρική τράπεζα δεν θα αυξήσει το επιτόκιο μετρητών έως ότου ο πληθωρισμός υπερβεί το εύρος στόχων 2-3%.

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν δήλωσε ότι αναμένονταν προσωρινές αυξήσεις τιμών (πληθωρισμός) και αναμένεται επίσης να είναι παροδικές.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της περιόδου λειτουργίας, περιλαμβάνονται οι άδειες οικοδόμησης των ΗΠΑ και η σεζόν κερδών συνεχίζεται.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →