Ο χρυσός ανεβαίνει το πρωί της Δευτέρας, αγγίζοντας το υψηλό δύο μηνών.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού σημείωνουν άνοδο 0,02% στα 1.818 $. Παρέμειναν πάνω από το όριο των 1.800 δολαρίων αφού έφτασαν στο υψηλότερο επίπεδό τους από τις 7 Σεπτεμβρίου νωρίτερα στη συνεδρίαση. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε τη Δευτέρα.

Οι επενδυτές αφομοίωσαν την έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ της Παρασκευής, η οποία έδειξε ότι οι μισθοί εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων αυξήθηκαν κατά 531.000 καλύτερα από το αναμενόμενο. Στο 4,6% υποχώρησε το ποσοστό ανεργίας τον Οκτώβριο.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία» ότι η αγορά εργασίας των ΗΠΑ είναι σφιχτή, δήλωσε την Παρασκευή η Esther George τραπεζίτης της Federal Reserve Bank of Kansas City. Η George θα εξετάσει επίσης προσεκτικά πώς εξελίσσονται οι μισθολογικές πιέσεις και οι προσδοκίες για τον πληθωρισμό καθώς προσπαθεί να μετρήσει πόσο κοντά είναι η οικονομία στον στόχο για πλήρη απασχόληση, πρόσθεσε.

Την ίδια μέρα, το Κογκρέσο των ΗΠΑ ενέκρινε νομοσχέδιο υποδομής 1 τρισεκατομμυρίου δολαρίων για την επισκευή των αεροδρομίων, των δρόμων και των γεφυρών της χώρας.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα κινεζικά εμπορικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή έδειξαν ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν 27,1% σε ετήσια βάση τον Οκτώβριο. Οι εισαγωγές αυξήθηκαν 20,6% σε ετήσια βάση και το εμπορικό ισοζύγιο διαμορφώθηκε στα 84,54 δισεκατομμύρια δολάρια.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα της Ιαπωνίας βλέπει την ανάγκη για εξαιρετικά εύκολη νομισματική πολιτική καθώς ο πληθωρισμός αυξάνεται μόνο μέτρια και η αύξηση των μισθών παραμένει αδύναμη, ανέφερε τη Δευτέρα σε μια περίληψη απόψεων από τη συνεδρίασή της τον Οκτώβριο.

Μεγάλη φυσική ζήτηση χρυσού στην Ινδία, έναν από τους μεγαλύτερους καταναλωτές, κατά τη διάρκεια της σεζόν του φεστιβάλ την περασμένη εβδομάδα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει άνοδο 0,23%, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,58% και το παλλάδιο ενισχύεται 0,56%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →