Ο χρυσός κινείται ήπια ανοδικά το πρωί της Τρίτης, κοντά στο υψηλό δύο μηνών.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός κινείται ήπια ανοδικά το πρωί της Τρίτης, κοντά στο υψηλό δύο μηνών. Ένα χαμηλότερο δολάριο, παράλληλα με τις βασικές κεντρικές τράπεζες που επιμένουν ότι ο πληθωρισμός θα είναι προσωρινός και ότι δεν απαιτούνται άμεσα αυξήσεις των επιτοκίων, λειτουργούν θετικά για το κίτρινο μετάλλο.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού κερδίζουν 0,18% στα 1.827,20 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, υποχώρησε την Τρίτη και παρέμεινε κοντά στα χαμηλά της προηγούμενης συνεδρίασης.

Η απόδοση του 10ετούς έτους αναφοράς των ΗΠΑ άλλαξε ελάχιστα στο 1,4862% μετά την αναρρίχηση 4 μονάδων βάσης την προηγούμενη συνεδρίαση.

Οι αξιωματούχοι της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ συνέχισαν τη συζήτηση για την ανάκαμψη της αγοράς εργασίας και για πόσο ακόμη η κεντρική τράπεζα μπορεί να ανεχθεί τον υψηλό πληθωρισμό.

Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο Τσαρλς Έβανς παραδέχτηκε τη Δευτέρα ότι είναι ελαφρώς πιο νευρικός για τον πληθωρισμό που θα παραμείνει υψηλός από ό,τι προηγουμένως, αλλά εξακολουθεί να αναμένει ότι η Fed δεν θα χρειαστεί να αυξήσει τα επιτόκια μέχρι το 2023. Η συνάδελφός του, Πρόεδρος της Fed του San Francisco Mary Daly, θα μιλήσει αργότερα μέσα στην ημέρα.

Από την πλευρά της προσφοράς, η Ρωσία παρήγαγε 256,54 τόνους χρυσού μεταξύ Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου, από 253,77 τόνους που παρήγαγε την ίδια περίοδο το 2020, σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών της.

Στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τα διυλιστήρια χρυσού φέρεται να υποχρεούνται να υποβάλλονται σε ετήσιους ελέγχους για να διασφαλίσουν ότι οι προμηθευτές τους είναι υπεύθυνοι, στην προσπάθεια της χώρας να καταπολεμήσει το παράνομο εμπόριο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση 0,43% και η πλατίνα σημειώνει πτώση 0,19%, ενώ το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 0,4%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →