Ο χρυσός ανεβαίνει τη Παρασκευή και είναι έτοιμος για εβδομαδιαίο κέρδος.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανεβαίνει τη Παρασκευή και είναι έτοιμος για εβδομαδιαίο κέρδος. Οι επενδυτές αφομοίωσαν επίσης τις πρόσφατες αποφάσεις πολιτικής από την Τράπεζα της Αγγλίας (BOE) και την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημειώνουν άνοδο 0,14% στα 1.795 $ και φαίνεται ότι θα βγάλουν μια δεύτερη συνεχόμενη εβδομαδιαία άνοδο κατά 0,7%.

Η BOE διατήρησε το επιτόκιό της σταθερό στο 0,10% καθώς εξέδωσε την απόφασή της, την Πέμπτη. Η κίνηση προκάλεσε έκπληξη ανάμεσα στους επενδυτές, οι οποίοι είχαν στοιχηματίσει ότι η BOE θα ήταν μία από τις πρώτες βασικές κεντρικές τράπεζες που θα αυξήσει τα επιτόκια από το ξέσπασμα του COVID-19.

Μια μέρα νωρίτερα, η Fed δήλωσε ότι θα αρχίσει να μειώνει τις αγορές στα περιουσιακά της στοιχεία, αλλά θα παραμείνει «υπομονετική» στις αυξήσεις των επιτοκίων καθώς εξέδωσε τη δική της απόφαση. Διατήρησε επίσης την άποψή της ότι οι πληθωριστικές πιέσεις θα είναι προσωρινές.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) προστέθηκε επίσης στη χορωδία των "υπομονετικών". Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Isabel Schnabel, δήλωσε την Πέμπτη ότι αν και η κεντρική τράπεζα γνωρίζει τις ανησυχίες για τον υψηλό πληθωρισμό, είναι πολύ απίθανο να αυξήσει τα επιτόκια το 2022.

Οι αποδόσεις του αμερικανικού 10ετούς ομολόγου αναφοράς υποχώρησαν από την κορύφωση μιας εβδομάδας, δίνοντας επίσης στήριξη στο κίτρινο μέταλλο.

Εν τω μεταξύ, 269.000 αρχικές αιτήσεις για ανεργία κατατέθηκαν κατά τη διάρκεια της περασμένης εβδομάδας, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη. Οι επενδυτές αναμένουν τώρα την πιο πρόσφατη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των μισθολογίων εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, η οποία αναμένεται αργότερα μέσα στην ημέρα.

Στην Ασία-Ειρηνικό, οι δαπάνες των νοικοκυριών της Ιαπωνίας συρρικνώθηκαν κατά 1,9% από έτος σε έτος τον Σεπτέμβριο, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα. Ωστόσο, αυξήθηκε κατά 5% από μήνα σε μήνα.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει μικρή πτώση κατά 0,13%, η πλατίνα πέφτει κατά 0,20% και το παλλάδιο κερδίζει 0,21%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →