Ο χρυσός ξεσπά τη Πέμπτη φτάνοντας μια ανάσα από τα 1800 δολάρια

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ξεσπά τη Πέμπτη φτάνοντας μια ανάσα από τα 1800 δολάρια, ανακάμπτοντας από τα χαμηλότερα επίπεδα τριών εβδομάδων. Οι επενδυτές αφομοίωσαν την τελευταία απόφαση πολιτικής από μια «υπομονετική» Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ που θα αρχίσει να μειώνει το ενεργητικό από αυτόν τον μήνα.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού κερδίζουν 1,59% στα 1.798 $. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, σημειώνει παράλληλη άνοδο την Πέμπτη.

Η Fed εξέδωσε την απόφασή της, χθες Τετάρτη, με τον Πρόεδρο Jerome Powell να επισημαίνει ότι οι αυξήσεις των επιτοκίων δεν θα γίνουν σύντομα. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι «νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε υπομονή. Εάν ζητηθεί απάντηση, δεν θα διστάσουμε».

Αν και η Fed διατήρησε την άποψή της ότι ο πληθωρισμός είναι προσωρινός, η ομαλή έναρξη του προγράμματος μείωσης των περιουσιακών στοιχείων της κεντρικής τράπεζας έδωσε ώθηση στις παγκόσμιες μετοχές.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα την απόφαση πολιτικής της Τράπεζας της Αγγλίας (BOE), η οποία αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας. Η BOE αναμένεται είτε να αυξήσει τα επιτόκια από το χαμηλό όλων των εποχών είτε να περιμένει την οικονομία μετά το lockdown να είναι έτοιμη για μια τέτοια κίνηση.

Επίσης, στα ραντάρ των επενδυτών βρίσκονται στην πιο πρόσφατη έκθεση για τις θέσεις εργασίας στις ΗΠΑ, συμπεριλαμβανομένων των μισθοδοσίας εκτός των γεωργικών εκμεταλλεύσεων, που αναμένεται την Παρασκευή.

Στην Ασία - Ειρηνικό, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι ο δείκτης υπευθύνων αγορών υπηρεσιών της Ιαπωνίας ήταν 50,7 τον Οκτώβριο. Αυτή ήταν η πρώτη αύξηση στη δραστηριότητα του τομέα των υπηρεσιών σε 21 μήνες, με την ύφεση στον αριθμό των κρουσμάτων COVID-19 να ενισχύει το καταναλωτικό συναίσθημα και τη ζήτηση.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει μεγάλη άνοδο της τάξεως του 1,85% ξύνοντας τα 24 δολάρια, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,68% στα 1044 δολάρια και το παλλάδιο σημειώνει άνοδο 1.76% στα 2.120 δολάρια.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →