Ο χρυσός ανεβαίνει τη Δευτέρα, με τις αποδόσεις του δολαρίου και του αμερικανικού δημοσίου να ενισχύονται

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ανεβαίνει τη Δευτέρα, με τις αποδόσεις του δολαρίου και του αμερικανικού δημοσίου να ενισχύονται καθώς η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατηρεί την επιθετική της στάση. Ωστόσο, οι ανησυχίες ότι η Ρωσία θα μπορούσε να εξαπολύσει νέες επιθέσεις στην ανατολική Ουκρανία περιόρισε τις απώλειες του κίτρινου μετάλλου.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης χρυσού κερδίζουν 0,69% στα 1.961,10 $ στις 3:08 μ.μ. Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, σημείωσε άνοδο τη Δευτέρα. Το δολάριο παρέμεινε σταθερό αφού την Παρασκευή ξεπέρασε το 100άρι για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

Η απόδοση αναφοράς 10 ετών στις ΗΠΑ έφτασε στο 2,73% την Παρασκευή, το υψηλότερο από τον Μάρτιο του 2019. Ωστόσο, η πρόεδρος της Fed του Κλίβελαντ, Λορέτα Μέστερ, δήλωσε ότι είναι βέβαιη ότι οι ΗΠΑ θα αποφύγουν μια ύφεση ακόμη και εν μέσω αυστηρότερης πολιτικής, αν και ο ρυθμός πληθωρισμού πιθανότατα θα παραμείνει στο περισσότερο από 2% το 2023.

Εν τω μεταξύ, η Τράπεζα του Καναδά και η Αποθεματική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας θα εκδώσουν τις αποφάσεις πολιτικής τους την Τετάρτη, με την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Κορέας να ακολουθούν μια ημέρα αργότερα.

Στην τελευταία κίνηση από την εισβολή της στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου, η Ρωσία σφυροκόπησε στόχους στην ανατολική Ουκρανία με πυραύλους και πυροβολικό την Κυριακή.

Ο Αυστριακός καγκελάριος Καρλ Νεχάμερ σχεδιάζει επίσης να συναντηθεί με τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν αργότερα μέσα στην ημέρα.

Οι εκπτώσεις σε φυσικό χρυσό στην Ινδία διευρύνθηκαν, με τις προμήθειες σκραπ να αυξάνονται καθώς η βελτίωση της ζήτησης παρέμεινε μικρή. Οι αγορές στην Κίνα, έναν κορυφαίο καταναλωτή, παρέμειναν παρά τα lockdown της χώρας λόγω COVID-19, καθώς οι επενδυτές αναζητούσαν το ασφαλές καταφύγιο.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι παρέμεινε σταθερό στα 24,75 δολάρια ανά ουγγιά ενώ η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,7%. Το παλλάδιο σημείωσε άλμα 2,8%, αφού έφτασε σε υψηλό πάνω από δύο εβδομάδων νωρίτερα στη συνεδρίαση. Ανέβηκε κατά 8,6% την Παρασκευή, όταν η πρόσφατα εξευγενισμένη ρωσική πλατίνα και το παλλάδιο ανεστάλησαν από τις διαπραγματεύσεις στο Λονδίνο, τον μεγαλύτερο εμπορικό κόμβο των μετάλλων.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →