Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός τη Τρίτη, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και το δολάριο ενισχύθηκαν

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ανοδικά κινήθηκε ο χρυσός τη Τρίτη, καθώς οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων και το δολάριο ενισχύθηκαν εν όψει των τελευταίων στοιχείων για τον πληθωρισμό. Τα στοιχεία θα μπορούσαν να παρέχουν ενδείξεις για το πόσο μακριά η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ θα συνεχίσει να συσφίγγει τη νομισματική πολιτική.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού σημείωσαν άνοδο 0,61% στα 1.960,10 δολάρια αφού έφθασαν στο υψηλό σχεδόν ενός μηνός στα 1.968,91 δολάρια τη Δευτέρα.

Το δολάριο, το οποίο συνήθως κινείται αντίστροφα προς τον χρυσό, ανέβηκε την Τρίτη, ξεπερνώντας το μάρκο των 100 και κοντά στα υψηλά δύο ετών. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου αναφοράς των ΗΠΑ αυξήθηκε επίσης τη Δευτέρα στο υψηλότερο επίπεδο σε περισσότερα από τρία χρόνια.

Οι επενδυτές αναμένουν τώρα τον δείκτη τιμών καταναλωτή των ΗΠΑ, που αναμένεται αργότερα εντός της ημέρας, για ενδείξεις σχετικά με το πόσο θα σφίξει η Fed τη νομισματική της πολιτική.

Ο πρόεδρος της Fed του Σικάγο Τσαρλς Έβανς είπε ότι αξίζει να συζητηθούν ταχύτερες αυξήσεις επιτοκίων για την καταπολέμηση του πληθωρισμού, με τον διοικητή της Fed Christopher Waller να προσθέτει ότι η κεντρική τράπεζα κάνει ό,τι μπορεί για να αποφύγει την «παράπλευρη ζημία» από την αύξηση των επιτοκίων, ένα «εργαλείο ωμής βίας». που μπορεί να λειτουργήσει ως «σφυρί» στην οικονομία.

Άλλοι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed θα μιλήσουν επίσης, συμπεριλαμβανομένου του διοικητή της Fed Lael Brainard και του προέδρου της Fed της Richmond, Thomas Barkin, αργότερα μέσα στην ημέρα, με την Πρόεδρο της Fed του Cleveland, Loretta Mester και τον Πρόεδρο της Fed της Philadelphia, Patrick Harker, να ακολουθούν την Πέμπτη.

Πολλές κεντρικές τράπεζες θα εκδώσουν επίσης τις αποφάσεις πολιτικής τους κατά τη διάρκεια της εβδομάδας. Περιλαμβάνουν την Τράπεζα του Καναδά και την Αποθεματική Τράπεζα της Νέας Ζηλανδίας την Τετάρτη, ακολουθούμενη από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και την Τράπεζα της Κορέας μια ημέρα αργότερα.

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία δήλωσε ότι προετοιμάζεται για μια επικείμενη νέα ρωσική επίθεση στην περιοχή του ανατολικού Ντονμπάς, την τελευταία εξέλιξη ενός πολέμου που επισπεύδεται από τη ρωσική εισβολή στις 24 Φεβρουαρίου.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι υποχώρησε 0,4% στα 24,97 δολάρια ενώ η πλατίνα σημείωσε άνοδο 0,1%. Το παλλάδιο σημείωσε άνοδο 0,7% στα 2.448,14 δολάρια μετά την κορύφωση των 2.550,58 δολαρίων κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, το υψηλότερο από τις 24 Μαρτίου. Το Λονδίνο απαγόρευσε τη διαπραγμάτευση της πρόσφατα ραφιναρισμένης ρωσικής πλατίνας και παλλαδίου από την Παρασκευή.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →