Ο χρυσός ακροβατεί την Παρασκευή αλλά είναι έτοιμος για την καλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Νοέμβριο του 2021.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός ακροβατεί την Παρασκευή αλλά είναι έτοιμος για την καλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Νοέμβριο του 2021. Οι επενδυτές αναμένουν τα στοιχεία των ΗΠΑ που θα μπορούσαν να παρέχουν σαφήνεια σχετικά με τη νομισματική πολιτική της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ, ενώ η αποδυνάμωση του Δείκτη του δολαρίου και οι αποδόσεις του αμερικανικού δημοσίου έδωσαν επίσης υποστήριξη.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του χρυσού μειώνονται κατά 0,04% στα 1.821 δολάρια), αλλά το ενεργητικό του ασφαλούς καταφυγίου έχει αυξηθεί κατά 1,4% μέχρι στιγμής μέσα στην εβδομάδα.

Το δολάριο, το οποίο κανονικά διαπραγματεύεται αντίστροφα με το χρυσό, υποχώρησε την Παρασκευή. Οι αποδόσεις των αμερικανικών 10ετών ομολόγων αναφοράς υποχώρησαν από τα υψηλά δύο ετών που σημειώθηκαν στις αρχές της εβδομάδας.

Η Brainard την Πέμπτη έγινε η τελευταία ανώτερη αξιωματούχος της Fed που έδειξε ότι η Fed ετοιμάζεται να αρχίσει να αυξάνει τα επιτόκια τον Μάρτιο του 2022 στην ακρόαση της Επιτροπής Τραπεζών της Γερουσίας των ΗΠΑ για την υποψηφιότητά της ως αντιπροέδρου. Ο πρόεδρος της Fed της Νέας Υόρκης Τζον Γουίλιαμς θα μιλήσει επίσης αργότερα μέσα στην ημέρα.

Εν τω μεταξύ, τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Πέμπτη έδειξαν ότι ο δείκτης τιμών παραγωγού των ΗΠΑ αυξήθηκε κατά 9,7% σε ετήσια βάση και 0,2% σε μηνιαία βάση τον Δεκέμβριο. Ο βασικός PPI αυξήθηκε κατά 0,5% σε μηνιαία βάση και 8,3% σε ετήσια βάση. Ο αριθμός των αρχικών αιτημάτων ανεργίας ήταν επίσης υψηλότερος από το αναμενόμενο στις 230.000 για την εβδομάδα.

Περαιτέρω στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων των βασικών λιανικών πωλήσεων και της βιομηχανικής παραγωγής, αναμένονται αργότερα μέσα στην ημέρα. Η Wells Fargo & Company (NYSE:WFC), η Citigroup Inc .(NYSE:C) και η JPMorgan Chase & Co. (NYSE:JPM) θα αναφέρουν επίσης τα κέρδη τους.

Στην Ασία-Ειρηνικό, τα κινεζικά στοιχεία που δημοσιεύθηκαν νωρίτερα την ημέρα έδειξαν ότι οι εξαγωγές αυξήθηκαν 20,9% σε ετήσια βάση, οι εισαγωγές αυξήθηκαν 19,5% σε ετήσια βάση και το εμπορικό ισοζύγιο ήταν 94,46 δισεκατομμύρια δολάρια τον Δεκέμβριο.

Η Τράπεζα της Κορέας εξέδωσε την τελευταία της πολιτική απόφαση νωρίτερα την ίδια ημέρα, όπου αύξησε το επιτόκιο στο 1,25%.

Στα άλλα πολύτιμα μέταλλα, το ασήμι σημειώνει πτώση 0,46% στα 23 δολάρια, η πλατίνα σημειώνει άνοδο 0,41% και το παλλάδιο σημειώνει πτώση 0,33%.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →