Ο χρυσός -0,59% και το ασήμι -0,04% διαπραγματεύονται αρνητικά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός -0,59% και το ασήμι -0,04% διαπραγματεύονται αρνητικά την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης της εβδομάδας. Το κίτρινο μέταλλο κινήθηκε για λίγο πάνω από το ψυχολογικό επίπεδο των 1700 $ / oz αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το θετικό πρόσημο και γύρισε αρνητικό στα 1690 $. Το ασήμι διαπραγματεύεται οριακά αρνητικά στα 25,38 $ αφού προηγουμένως άγγιξε τα 26 $/ oz.

Το συναίσθημα κινδύνου στην περιοχή της Ασίας ήταν αναμείκτο όλη τη νύχτα. Ο Nikkei 225 υποχώρησε 0,42%, ο Shanghai Composite έπεσε 2,30% και ο ASX έκλεισε 0,43% υψηλότερα.

Στις αγορές συναλλάγματος, το δολάριο ήταν πιό δυνατό έναντι των περισσότερων από τους σημαντικότερους ομολόγους του, αλλά και πάλι το AUD κατάφερε να κρατήσει σταθερά. Το AUD / USD διαπραγματεύεται ακριβώς πάνω από το επίπεδο, ενώ τη χειρότερη απόδοση έχει το NZD / USD που διαπραγματεύεται 0,27% χαμηλότερα.

Για άλλη μια φορά τα Brent και WTI έχουν κινηθεί υψηλότερα με την τελευταία διαπραγμάτευση τους πάνω από 1% στο πράσινο. Αντίθετα ο χαλκός υποχωρεί κατά 1,76% στο κόκκινο. Σε γενικές γραμμές, τα μαλακά commodities αποδίδουν καλά στις αγορές εμπορευμάτων.

 

Στις αγορές πετρελαίου, θα μπορούσαμε να δούμε κάποια δύναμη στο WTI και στο Brent καθώς οι αντάρτες Houthi επιτέθηκαν στο Dhahran της Σαουδικής Αραβίας, που είναι η έδρα της Aramco.

Όσον αφορά τις ειδήσεις, το μεγάλο νέο του Σαββατοκύριακου προήλθε από τις ΗΠΑ. Η Γερουσία έχει εγκρίνει τη συμφωνία 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ήταν μια ψηφοφορία που μόλις πέρασε με 50-49. Ο αρχηγός της πλειοψηφίας του Σώματος Σένυι Χόιερ δήλωσε ότι η συμφώνια θα παραληφθεί την Τρίτη.

Είχαμε επίσης νέα από την Κίνα, καθώς ο κρατικός φορέας οικονομικού σχεδιασμού είπε ότι η βάση της οικονομικής ανάκαμψης της Κίνας δεν είναι ακόμα σταθερή. Αυτό διαφέρει ελαφρώς από κάποια ρητορική της περασμένης εβδομάδας, αλλά παρόλα αυτά δείχνει κάποια προσοχή.

Καθώς βλέπουμε τα επιτόκια να αυξάνονται στις χρηματαγορές, η καμπύλη του ευρώ έχει πλέον αποτιμηθεί πλήρως σε μια αύξηση των επιτοκίων της FOMC τον Δεκέμβριο του 2022. Ο δεύτερος απολογισμός της περιόδου λειτουργίας της ΕΕ στην περίοδο 10 ετών ανέρχεται στο 1,60%.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της μέρας, δεν περιλαμβάνονται σημαντικές ανακοινώσεις, με τα κυριότερα σημεία να περιλαμβάνουν τα σχόλια από τον Bailey της BoE και αργότερα το ΑΕΠ της Ιαπωνίας.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →