Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται και τα δύο θετικά σήμερα το πρωί.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός και το ασήμι κινούνται και τα δύο θετικά σήμερα το πρωί. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται στα 1703 $ / ουγκιά, 1,21% υψηλότερα και το ασήμι κατάφερε να παραμείνει πάνω από τα 25 $ , στα 25,78$ διαπραγματευόμενο 2,31% υψηλότερα.

 

Αφού κληρονόμησαν ένα μικτό συναίσθημα από τη Wall Street (ο Dow έκλεισε με νέο ρεκόρ αλλά ο Nasdaq υποχώρησε ξανά), τα χρηματιστήρια στην περιοχή της Aσίας αναμίχθηκαν επίσης. Ο Nikkei 225 (+0,99%) και ο ASX (+0,47%) κινήθηκαν υψηλότερα αλλά ο Shanghai Composite υποχώρησε κατά 1,82%.

 

Στις αγορές συναλλάγματος, το USD σημείωσε χαμηλή απόδοση με το GBP να είναι το ισχυρότερο νόμισμα. Το GBP / USD διαπραγματεύεται υψηλότερα κατά 0,36% στα 1,3872 σήμερα το πρώι.

 

Τόσο ο χαλκός (-1,50%) όσο και το WTI (-0,14%) έπεσαν παρά την αδυναμία του δολαρίου.Το πετρέλαιο έπεσε παρά τη φήμη ότι η αεροπορική άμυνα της Σαουδικής Αραβίας εξαπολύει πυραύλους στα δυτικά της Μεδίνα, πάνω από την Ερυθρά Θάλασσα. Παραμένοντας στις αγορές πετρελαίου, ο επικεφαλής NOC της Λιβύης δήλωσε ότι στοχεύει στην αύξηση της παραγωγής πετρελαίου σε 1,4 εκατομμύρια έως το τέλος του έτους.

 

Σήμερα το πρωί ο Villeroy της Τράπεζας της Γαλλίας είπε ότι η οικονομική ύφεση είναι πίσω μας και το 2021 η οικονομική ανάπτυξη της Γαλλίας πρέπει να είναι τουλάχιστον 5%.

 

Στην Κίνα, τα κρατικά κεφάλαια αναφέρθηκαν ως αγοραστές μετοχών. Τα κρατικά κεφάλαια λειτουργούν ως ομάδα παρέμβασης όταν τα αποθέματα της Κίνας πέφτουν γρήγορα. Επίσης από την Κίνα, ακούσαμε ότι οι πωλήσεις επιβατικών αυτοκινήτων έφτασαν τα 1,19 εκατομμύρια μονάδες το Φεβρουάριο, αύξηση 368% σε σχέση με το πέρσινο δίμηνο.

 

Μετά την ανακοίνωση του Σαββατοκύριακου ότι το νομοσχέδιο του Μπάιντεν πέρασε από τη Γερουσία, η Πρόεδρος της Βουλής Νάνσυ Πέλοζι δήλωσε ότι η έγκριση του πακέτου 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων θα μπορούσε να είναι έτοιμο την Τετάρτη. Ακούσαμε επίσης την Υπουργό Οικονομικών Yellen, που είπε ότι “έχουμε εργαλεία για να αντιμετωπίσουμε τον πληθωρισμό”.

 

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της μέρας, περιλαμβάνονται το ΑΕΠ της ΕΕ, οι βραχυπρόθεσμες προοπτικές ενέργειας της EIA και τα σχόλια από τον Haldane της BoE, τον Lowe της RBA και τον Kaplan της Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →