Ο χρυσός (+0,58%) και το ασήμι (+0,44%) έχουν αναπηδήσει από τα χαμηλά τους σήμερα το πρωί, την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του μήνα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός (+0,58%) και το ασήμι (+0,44%) έχουν αναπηδήσει από τα χαμηλά τους σήμερα το πρωί, την πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης του μήνα. Αυτά είναι ευπρόσδεκτα νέα μετά από το θλιβερό τέλος του Φεβρουαρίου όπου το κίτρινο μέταλλο έχασε το 6,18% της αξίας του.

Τα συναισθήματα κινδύνου ήταν επίσης θετικά στην περιοχή της Ασίας, καθώς ο Nikkei 225 (+2,40%), ο Shanghai Composite (+1,21%) και ο ASX (+1,74%) έκλεισαν υψηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου είναι χαμηλότερος (DXY -0,15%) και το AUD έχει τη καλύτερη απόδοση με το AUD / USD να αυξάνεται 0,80% για να φτάσει τα 0,77. Τόσο ο χαλκός (+1,37%) όσο και το πετρέλαιο spot WTI είχαν καλές συνεδρίες με το τελευταίο να αυξάνεται 1,76%.

Η RBA διπλασίασε το μέγεθος της αγοράς ομολόγων της σήμερα και μπορεί να συνεχίσει να είναι ακόμα πιο ενεργή. Ίσως εναπόκειται σε άλλες κεντρικές τράπεζες να ενεργήσουν καθώς φαίνεται ότι αναδύεται ένας νέος τύπος νομισματικού πολέμου.

Στο μέτωπο COVID-19, στη Νέα Ζηλανδία καθώς και στην Ιταλία οι περιορισμοί έγιναν αυστηρότεροι το σαββατοκύριακο. Από τη φωτεινή πλευρά, το εμβόλιο Johnson & Johnson λαμβάνει έγκριση από την FDA.

Ο υπουργός βιομηχανίας της Κίνας Xiao Yaqing πρότεινε ότι οι σπάνιες γαίες της χώρας ενδέχεται να είναι πολύ χαμηλές και παράγονται σε πολύ μεγάλους όγκους. Από καιρό σε καιρό, η Κίνα απειλεί να μειώσει την προσφορά αυτών των ορυκτών.

Ο Μπάιντεν ζήτησε από τη Γερουσία να περάσει γρήγορα το πακέτο ύψους 1,9 τρισεκατομμυρίων δολαρίων. Είπε "Ήρθε η ώρα να δράσουμε", σημειώνοντας ότι ένα "συντριπτικό" ποσοστό Αμερικανών υποστηρίζει το νομοσχέδιο. Στη συνέχεια πρόσθεσε, "Δεν έχουμε χρόνο να σπαταλήσουμε".

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ο Υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ είπε ότι μπορεί να χρειαστεί να αυξήσει τους φόρους για να καλύψει τη μαύρη τρύπα των 43 δισεκατομμυρίων λιρών στα βρετανικά οικονομικά.

Κοιτάζοντας μπροστά για το υπόλοιπο της συνεδρίας, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν την παραγωγή PMI από τα μεγαλύτερα έθνη, ταΓερμανικά CPI και σχόλια από τους Largarde και de Guindos της ECB και τους Harker και Williams της Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →