Ο χρυσός -0,30% στα 1719 $ και το ασήμι -1,88% στα 26,05 $ έχουν πιεστεί χαμηλότερα σε αρκετά bearish περιοχή.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός -0,30% στα 1719 $ και το ασήμι -1,88% στα 26,05 $ έχουν πιεστεί χαμηλότερα σε αρκετά bearish περιοχή. Μετά από ένα καλό ξεκίνημα της συνεδρίασης χθες, και τα δύο πολύτιμα μέταλλα έκλεισαν χαμηλότερα και οδηγήσαν παροδικά τις συναλλαγές χρυσού κάτω και από τα 1710 $ και το ασήμι κοντά στα 25,80 $.

Όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια στην περιοχή της Ασίας ήταν κόκκινα καθώς το κλίμα κινδύνου ήταν κακό. Ο Nikkei 225 έκλεισε -0,86%, ο ASX κινήθηκε 0,40% χαμηλότερα και ο Shanghai Composite 1,21% στο κόκκινο.
Στις αγορές συναλλάγματος, το δολάριο διαπραγματεύτηκε υψηλότερα έναντι των περισσότερων από τους σημαντικότερους ομολόγους του. Από τα μεγάλα ζεύγη, τη μεγαλύτερη κίνηση είχε το NZD / USD, που διαπραγματεύτηκε 0,50% στο κόκκινο. Το αρνητικό συναίσθημα έφτασε και στα εμπορεύματα με το WTI (-0,19%) και το χαλκό (-0,32%).

Από τα νέα από τις κεντρικές τράπεζες, ο de Guindos της ΕΚΤ είπε: "Εάν η άνοδος των αποδόσεων έχει αρνητικό αντίκτυπο στις συνθήκες χρηματοδότησης, είμαστε ανοιχτοί για επαναβαθμονόμηση"

Ο πρόεδρος της τραπεζικής ρυθμιστικής αρχής της Κίνας είπε ότι η Κίνα θα μειώσει τη μόχλευση, και για λίγο φαίνεται σαν να υπάρχει παύση της Κίνας ως αναφορά τη διοχετεύση ρευστότητας στις αγορές. Αντίθετα θα μπορούσε να προκύψει περαιτέρω ώθηση από τη Νότια Κορέα καθώς ανακοινώνουν έναν επιπλέον προϋπολογισμό.

Χθές ήταν επίσης η συνάντηση της Reserve Bank of Australia που αποφάσισε να διατηρήσει τις τρέχουσες ρυθμίσεις πολιτικής. Το διοικητικό συμβούλιο δεν αναμένει σφιχτή αγορά εργασίας και υψηλή αύξηση μισθών έως το 2024 το νωρίτερο. Στο θετικό μέτωπο, η οικονομική ανάκαμψη της Αυστραλίας βρίσκεται σε εξέλιξη, ισχυρότερη από ό, τι αναμενόταν νωρίτερα.

Οι Financial Times ανέφεραν ότι η βραζιλιάνικη παραλλαγή του κοροναϊού δυσκολεύει τη φυσική ανοσία και τα τρέχοντα εμβόλια θα μπορούσαν να είναι λιγότερο αποτελεσματικά.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της μέρας, τα γερμανικά δεδομένα για την απασχόληση, το EU CPI, το ΑΕΠ του Καναδά. Επίσης θα ακούσουμε από τους Daly και Brainard της Fed και από τους McCaul και Panetta της ΕΚΤ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →