Ο χρυσός (-0,22%) στα 1820,30 $ και το ασήμι (+0,72%) στα 27,24 $ κινούνται αντίστροφα και σήμερα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός (-0,22%) στα 1820,30 $ και το ασήμι (+0,72%) στα 27,24 $ κινούνται αντίστροφα και σήμερα. Στο ημερήσιο γράφημα του χρυσού διακρίνουμε ένα ακόμη χαμηλότερο επίπεδο σήμερα και αν το επίπεδο των 1785,13 $ σπάσει, τότε αυτό θα μπορούσε να είναι στόχος για τις αρκούδες.

 

Οι δείκτες έπεσαν στην περιοχή Ασίας καθώς πήραν το αρνητικό προβάδισμα από τη Wall Street. Το Ιαπωνικό Nikkei 225 έπεσε 0,14% και το Αυστραλιανό ASX μειώθηκε 0,63%. Πολλά άλλα έθνη στην Ασία παραμένουν κλειστά λόγω του κινεζικού νέου έτους.

 

Στην αγορά συναλλάγματος, κάποια δύναμη του δολαρίου αχνοφαίνεται. Το USD / CAD αυξήθηκε 0,20% και το NZD / USD υποχώρησε κατά το ίδιο ποσό με τα νομίσματα εμπορευμάτων να έχουν χαμηλή απόδοση. Τα περισσότερα από τα βασικά μέταλλα και τα βασικά εμπορεύματα είχαν χαμηλή απόδοση με την εμπορία χαλκού να διαπραγματεύεται 0,11% στο κόκκινο.

 

Νωρίτερα σήμερα το πρωί, το προκαταρκτικό ΑΕΠ του 4ου τριμήνου στο Ηνωμένο Βασίλειο εκτυπώθηκε στο + 1,0% έναντι + 0,5%. Η Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε ότι η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να εκπλήξει προς τα πάνω και αυτό είναι ένα καλό αποτέλεσμα για την οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου.

 

Στο μέτωπο COVID-19, η AstraZeneca σχεδιάζει να διπλασιάσει την παραγωγή εμβολίων Covid-19. Αυτό συμβαίνει μετά την πίεση της εταιρείας από ορισμένα έθνη που πιστεύουν ότι δεν έλαβαν τις συμφωνημένες ποσοστώσεις τους. Εμμένοντας με την πανδημία κοραναϊού στην Αυστραλία, επιβεβαιώθηκε ένα πενταήμερο κλείδωμα για την πολιτεία της Βικτώριας. Οι Αυστραλοί έχουν χειριστεί καλά την πανδημία και ενεργούν και πάλι γρήγορα.

 

Υπήρξαν κάποια σχόλια από κεντρικούς τραπεζίτες ολονυκτίς με τον Harker τησ Fed να λέει ότι η οικονομία των ΗΠΑ θα είναι «ασταθής» έως ότου εμβολιαστούν οι άνθρωποι. Ο Barkin της Fed στη συνέχεια ελαφρώς αντιφάσισε αυτό και δήλωσε ότι η οικονομία των ΗΠΑ δεν χρειάζεται την πλήρη ανοσία για να ανακάμψει.

 

Στην Ιταλία είμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε μια νέα κυβέρνηση καθώς τα μέλη 5SM ψήφισαν υπέρ της υποστήριξης μιας κυβέρνησης Draghi.

 

Για το υπόλοιπο της συνεδρίασης, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν την απόφαση για τα επιτόκια της Ρωσίας, τα δεδομένα χονδρικής του Καναδά, τα δεδομένα του Μίτσιγκαν και τα σχόλια από την Williams της Fed και ορισμένους υπουργούς Οικονομικών της G7.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →