Ο χρυσός (-0,07%) κινείται σε μεγάλο βαθμό επίπεδα, αλλά το ασήμι ανεβαίνει 0,42%.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός (-0,07%) κινείται σε μεγάλο βαθμό επίπεδα, αλλά το ασήμι ανεβαίνει 0,42%. Και τα δύο πολύτιμα μέταλλα δείχνουν σημάδια αδυναμίας προσέγγισης των χθεσινών υψηλών, αλλά πρέπει να δούμε αν οι ταύροι μπορούν να κρατήσουν θετική την αγορά στο υπόλοιπο της ημέρας.

 

Χθες ηταν ένα πολύ ήσυχο βράδυ με τις κινεζικές και τις ιαπωνικές αγορές κλειστές. Ο ASX υποχώρησε 0,10% αφού κληρονόμησε έναν μικτό τόνο κινδύνου από τις ΗΠΑ. Ο τομέας της τεχνολογίας και του χρηματοπιστωτικού τομέα ήταν αρκετά συγκρατημένος, αλλά ορισμένοι από τους ανθρακωρύχους είχαν καλή απόδοση λόγω των υψηλότερων τιμών των εμπορευμάτων.

 

Στον χώρο του συναλλάγματοσ, το AUD και το NZD απέδωσαν καλά με το AUD / USD να αυξάνεται 0,37%. Ο δείκτης δολαρίου είναι οριακά χαμηλότερα διαπραγμάτευ'ομενος στα 90,36, 0,06% χαμηλότερα. Το GBP / USD είναι ο ξεκάθαρος νικητής καθώς το ζεύγος σημειώνει σταθερά νέα υψηλά.

 

Στο μέτωπο COVID-19, η Γερμανία πρόκειται να παρατείνει το τρέχον κλείδωμα έως τις 7 Μαρτίου. Έπρεπε να τελειώσει στα τέλη αυτού του μήνα, αλλά η Μέρκελ και οι ανώτεροι εκπρόσωποι θεώρησαν ότι υπήρχαν επαρκή στοιχεία για να χρειαστεί παράταση λόγω των νέων παραλλαγών.

 

Υπήρξαν αναφορές τη νύχτα ότι ο Πρόεδρος Μπάιντεν μίλησε για τον Κινέζο Πρόεδρο Χι την Τετάρτη. Οι βασικοί τομείς ανησυχίας για τη διοίκηση των ΗΠΑ περιλαμβάνουν τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στο Χονγκ Κονγκ και κατηγορηματικές κινήσεις εναντίον της Ταϊβάν. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν tweetαρε "Θα συνεργαστώ με την Κίνα όταν αυτό θα ωφελεί τον αμερικανικό λαό". Ο Κινέζος Πρόεδρος Xi είπε στον Πρόεδρο Μπάιντεν ότι η σύγκρουση μεταξύ των εθνών θα καταλήξει σε καταστροφή και για τις δύο χώρες και ότι τα δύο έθνη θα πρέπει να θεσπίσουν διάφορους μηχανισμούς διαλόγου για την αποφυγή εσφαλμένης επικοινωνίας.

 

Ο κυβερνήτης της BoE Bailet είπε ότι υπάρχουν ενδείξεις ότι η ΕΕ θέλει να αποκόψει το Ηνωμένο Βασίλειο από τις χρηματοοικονομικές αγορές. Σημείωσε επίσης ότι τα αιτήματα της ΕΕ να συμμορφωθεί το Ηνωμένο Βασίλειο με τους κανονισμούς των Βρυξελλών είναι απαράδεκτα.

 

Ο πρόεδρος της Fed Πάουελ είπε ότι δεν θα ενισχύσει τη νομισματική πολιτική μόνο με βάση τα επίπεδα απασχόλησης και ότι πρέπει να διανύσουμε πολύ δρόμο προτού το έθνος έχει μια ισχυρή αγορά εργασίας. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάιντεν εξετάζει τη Λίζα Κουκ, για θέση στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδιακής Τράπεζας.

 

Κοιτάζοντας μπροστά στις υπόλοιπες στιγμές της ημέρας, περιλαμβάνονται η μηνιαία έκθεση ΕΠΕ, η μηνιαία έκθεση του ΟΠΕΚ, οι αρχικές αξιώσεις ανεργίας και η νομισματική έκθεση της Fed.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →