Ο χρυσός (+0,22%) και το ασήμι (+0,42) διαπραγματεύονται και πάλι υψηλότερα τη Τετάρτη το πρωί.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός (+0,22%) και το ασήμι (+0,42) διαπραγματεύονται και πάλι υψηλότερα τη Τετάρτη το πρωί. Στο χρυσό στα 1859,40 $ υπήρξε αντίσταση, που είναι και το επίπεδο στήριξης στο παρελθόν, οπότε θα μπορούσε να υπάρξει μια έντονη αντίδραση γύρω από αυτό. Αν και το ασήμι διαπραγματεύεται υψηλότερα υπήρχε χθες ένα αρνητικό κλείσιμο, αλλά θα ήταν ενδιαφέρον να δούμε αν οι ταύροι μπορούν να ωθήσουν την τιμή πάνω από τα 28 δολάρια.

 

Το συναίσθημα στην περιοχή της Ασίας ήταν καλό, αλλά όχι τόσο ενθουσιώδες όσο ήταν σε κάποιες πρόσφατες συνεδρίες. Ο Nikkei 225 (+0,19%), ο ASX (+0,52%) και ο Shanghai Shanghai (+1,43%) έκλεισαν όλα υψηλότερα.

 

Δεν υπήρχαν πάρα πολλά πράγματα στις αγορές συναλλάγματος, παρά κάποια ήπια αδυναμία του δολαρίου. Αυτό ήταν θετικό για τα βασικά μέταλλα, καθώς ο χαλκός αυξήθηκε κατά 1,46% με τα περισσότερα από τα άλλα βασικά μέταλλα να ακολουθούν. Το Bitcoin σταμάτησε στα 47.500 μετά από μια μεγάλη πορεία.

 

Στο μέτωπο των ειδήσεων, ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Suga λέει ότι οι λήψεις εμβολίων κοραναϊού θα ξεκινήσουν στα μέσα της επόμενης εβδομάδας. Είναι λίγο πίσω από άλλα μεγάλα έθνη, αλλά είναι ένα μεγάλο μέρος των θετικών ειδήσεων ότι η ανάπτυξη ξεκινά και στον ασιατικό γίγαντα. Παραμείνοντας με το COVID-19, η Merkel της Γερμανίας συναντιέται με πρωθυπουργούς κρατιδίων σήμερα για να συζητήσει μια πιθανή επέκταση των περιορισμών στο κράτος.

 

Οι άμεσες ξένες επενδύσεις (ΑΞΕ) στην Κίνα αυξήθηκαν 4,6% ετησίως τον Ιανουάριο. Αυτό είναι ένα καλό σημάδι ότι η ανάκαμψη κινείται καλά. Υπήρχαν επίσης κινεζικά δεδομένα CPI για τον Ιανουάριο, τα οποία διαμορφώθηκαν σε -0,3% ετησίως (έναντι αναμενόμενου 0,0%) και PPI 0,3% ετησίως (έναντι αναμενόμενου 0,3%).

 

Η BOJ Nakamura εκφράζει ανησυχίες για το πώς οι πολιτικές χαλάρωσης μπορούν να επηρεάσουν τη λειτουργία της αγοράς. Σε μια σύγχυση, συνέχισε στη συνέχεια να λέει ότι δεν πιστεύει ότι η BOJ υποστηρίζει τις τιμές των μετοχών.

 

Η Goldman Sachs είπε ότι βλέπει υψηλότερο EUR / USD στην τελευταία της πρόβλεψη. Υπήρξε μια πτώση πρόσφατα στην αγορά συναλλάγματος, αλλά μετά από κάποια ενοποίηση, οι ταύροι επανήλθαν.

 

Το ιταλικό κίνημα 5 αστέρων δεν θα προσχωρήσει σε καμία κυβέρνηση του Mario Draghi με κανένα κόστος. Αρνούνται επίσης ότι διαχωρίζονται μετά την αναβολή μιας διαδικτυακής τους ψηφοφορίας.

 

Η δίκη κατηγορίας του πρώην προέδρου Τραμπ θα προχωρήσει τώρα σε μια πλήρη δίκη στη Γερουσία αφού περάσει στον τελευταίο γύρο ψηφοφορίας (56 έναντι 44).

 

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνεδρίας, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν CPI των ΗΠΑ,τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό των ΗΠΑ και σχόλια από τον Powell της Fed', την Panetta της ECB και την Lagarde της ΕΚΤ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →