Ο χρυσός (-0,37%) και το ασήμι (+0,97 %) αναμειγνύονται και πάλι κατά το ευρωπαϊκό άνοιγμα.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός (-0,37%) και το ασήμι (+0,97 %) αναμειγνύονται και πάλι κατά το ευρωπαϊκό άνοιγμα. Ο χρυσός έχει μετακινηθεί χαμηλότερα στα 1818 δολάρια και το ασήμι ανοδικά στα 27,52 δολάρια. Η αγορά σήμερα κατά πάσα πιθανότητα θα είναι ήσυχη, καθώς είναι μια αμερικανική δημόσια αργία συν το γεγονός ότι οι Κινέζικη αγορά είναι ακόμη εκτός λειτουργίας λόγω της Σεληνιακής Πρωτοχρονιάς.

 

Για τις αγορές που ήταν ανοιχτές, το συναίσθημα κινδύνου ήταν αρκετά θετικό τη νύκτα. Ο Nikkei 225 στην Ιαπωνία έκλεισε 1,91% ,πιάνοντας ένα εντυπωσιακό ορόσημο, καθώς ο δείκτης έκλεισε πάνω από 30.000 για πρώτη φορά από τον Αύγουστο του 1990. Υψηλότερα και ο ASX της Αυστραλίας κερδίζοντας 0,91%.

 

Στις αγορές του FX, το δολάριο ΗΠΑ διαπραγματεύθηκε χαμηλότερα έναντι των περισσότερων από τους σημαντικότερους ομολόγους του και η GBP ήταν ο κύριος κινητήρας συναλλαγών κινούμενη 0,30% υψηλότερα. Το USD / JPY ήταν το μόνο θετικό ζεύγος με το δολάριο που ανέβηκε 0,24%.

 

Στις αγορές βασικών προϊόντων, η τιμή του πετρελαίου σημείωσε άνοδο και πάλι καθώς οι εντάσεις στη Μέση Ανατολή παρείχαν τον καταλύτη. Υπήρξαν αναφορές στον Τύπο ότι ο συνασπισμός υπό την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη δήλωσε αργά την Κυριακή ότι είχε αναχαιτίσει και καταστρέψει ένα εκρηκτικό φορτίο από την ομάδα Houthi.

 

Είναι η σειρά της Ιαπωνίας μετά από θετικές αναγνώσεις αλλού στον κόσμο. Ο υπουργός οικονομίας της Ιαπωνίας Nishimura αναφέρει ότι το ΑΕΠ του 4ου τριμήνου δείχνει πιθανή οικονομική ανάκαμψη. Το προκαταρκτικό ΑΕΠ της Ιαπωνίας για το Q4 έφτασε στο 3,0% έναντι του αναμενόμενου 2,4%.

 

Κρατώντας τα οικονομικά δεδομένα, ο τομέας των υπηρεσιών της Νέας Ζηλανδίας παραμένει σε συρρίκνωση καθώς η τελευταία εκτύπωση PMI υπηρεσιών για τον Ιανουάριο έφτασε τα 47,9 (πριν από το 49,2).

 

Στο μέτωπο του COVID-19, το Ηνωμένο Βασίλειο πέτυχε τον στόχο των 15 εκατομμυρίων εμβολίων αυτό το Σαββατοκύριακο και για να προσθέσει στις καλές ειδήσεις, το μέσο ποσοστό μόλυνσης 7 ημερών έπεσε κάτω από τα 100K για πρώτη φορά σε 3 μήνες.

 

Στην Ιταλία, ο πρώην πρόεδρος της ΕΚΤ Mario Draghi ορκίστηκε ως νέος ηγέτης του έθνους. Ο αρχηγός του 5 αστέρων Di Maio θα παραμείνει υπουργός Εξωτερικών και ο πρώην αναπληρωτής κυβερνήτης της Τράπεζας της Ιταλίας Φράνκο θα είναι ο νέος υπουργός οικονομίας.

 

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνεδρίας, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τη βιομηχανική παραγωγή της ΕΕ, το εμπορικό ισοζύγιο της ΕΕ και τις καναδικές μεταποιητικές πωλήσεις. Θυμηθείτε σήμερα το απόγευμα οι αγορές των ΗΠΑ θα είναι κλειστές για την ημέρα των Προέδρων.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →