Μετά την καλή απόδοση και πάλι την Πέμπτη, ο χρυσός κατευθύνεται προς το ευρωπαϊκό άνοιγμα θετικά.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Μετά την καλή απόδοση και πάλι την Πέμπτη, ο χρυσός κατευθύνεται προς το ευρωπαϊκό άνοιγμα θετικά. Το ασήμι διαπραγματεύεται επίσης σταθερά μετά την άνοδο του κατά 2,17% κατά τη χθεσινή συνεδρίαση. Κοιτάζοντας το υπόλοιπο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός είναι -0,71% χαμηλότερα και ο δείκτης WTI είναι μισό τοις εκατό στο κόκκινο.

Οι δείκτες στην περιοχή της Ασίας διαπραγματεύθηκαν αρνητικά. Τα Nikkei 225 (-1,80%), ASX (-0,33%) και Shanghai Composite (-0,43%) έχασαν έδαφος. 

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου είναι υψηλότερος κατά 0,14% καθώς το AUD/USD ήταν ο μεγαλύτερος χαμένος με πτώση -0,24%. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το bitcoin μόλις έχει πέσει κάτω από το ψυχολογικό όριο των 40 χιλιάδων δολαρίων.

Κοιτάζοντας τα νέα από τη νύχτα, η διοίκηση του Μπάιντεν λέει ότι δεν θα αποκλείσει περαιτέρω κλειδώματα εάν το προτείνουν οι επιστήμονες.

Ορισμένες από τις βασικές εταιρείες λιπασμάτων της Κίνας πρόκειται να αναστείλουν τις εξαγωγές. Αυτό είναι ένα προσωρινό μέτρο για να διασφαλιστεί ότι υπάρχει επαρκής προσφορά στην εγχώρια αγορά.

PPI Αυστραλίας για Q2 +0,7% q/q (προηγούμενο +0,4%). Πιστώσεις ιδιωτικού τομέα της Αυστραλίας για τον Ιούνιο + 0,9% m / m (αναμένεται 0,4%).

Αναμένεται το προκαταρκτικό ΑΕΠ της Γαλλίας 2% + 0,9% έναντι + 0,8% q / q.

Ιαπωνία Λιανικές πωλήσεις για τον Μάιο +3,1% m/m (έναντι αναμενόμενων +2,7%). Ιαπωνική βιομηχανική παραγωγή για τον Ιούνιο 2021 +6,2% m/m (προκαταρκτικό) (έναντι αναμενόμενου 5,0%). Ποσοστό ανεργίας στην Ιαπωνία (ανεργία) για τον Ιούνιο: 2,9% (αναμένεται 3%, πριν από 3%).

Οι τιμές του σιδηρομεταλλεύματος κινήθηκαν για άλλη μια φορά χαμηλότερα κατά τη διάρκεια της νύχτας με τους αναλυτές να αναφέρουν την κινεζική αγορά ακινήτων ως βασικό μέλημα. Έχει σημειωθεί ότι οι κινεζικές αρχές εκεί προέτρεψαν τις πόλεις Yinchuan, Xuzhou, Jinhua, Quanzhou και Huizhou να σταθεροποιήσουν τις αγορές ακινήτων τους με ισχυρότερη ρύθμιση.

Εργάτες στο ορυχείο χαλκού Andina στη Χιλή επέλεξαν να απεργήσουν.

Κοιτάζοντας μπροστά στο υπόλοιπο της συνεδρίας περιλαμβάνονται το γερμανικό ΑΕΠ, ο δείκτης CPI της ΕΕ, το ποσοστό ανεργίας στην ΕΕ, το PCE των ΗΠΑ, το καναδικό ΑΕΠ και τα δεδομένα προσδοκίας καταναλωτών του Μίτσιγκαν. Θα υπάρχουν επίσης κέρδη από την Glencore.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →