Ο χρυσός έχει κεφαλαιοποιήσει τα χθεσινά κέρδη της FOMC και διαπραγματεύτηκε λίγο περισσότερο από μισό τοις εκατό υψηλότερα

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Ο χρυσός έχει κεφαλαιοποιήσει τα χθεσινά κέρδη της FOMC και διαπραγματεύτηκε λίγο περισσότερο από μισό τοις εκατό υψηλότερα σήμερα το πρωί στα 1816 $ / ουγκιές. Το ασήμι έχει επίσης μεταφερθεί στο μαύρο και για άλλη μια φορά διαπραγματεύεται πάνω από 25 $ / ουγκιές. Στα υπόλοιπα συγκροτήματα εμπορευμάτων, ο χαλκός διαπραγματεύεται σχεδόν 1% υψηλότερα και ο δείκτης WTI είναι περίπου μισό τοις εκατό υψηλότερος.

Το συναίσθημα κινδύνου στην περιοχή Ασίας ήταν αξιοπρεπές τη νύχτα. Τα Nikkei 225 (0,73%), ASX (0,52%) και Shanghai Composite (1,18%) διαπραγματεύθηκαν όλα υψηλότερα. 

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης δολαρίου έχει μειωθεί 0,14% και η χειρότερη απόδοση είναι USD / CAD που έχασε -0,30%. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το BTC/USD τελικά έβγαλε την περιοχή των 40 χιλιάδων δολαρίων, κάτι που απειλεί να κάνει εδώ και μερικές συνεδρίες.

Όσον αφορά τις ειδήσεις, ο κύριος όγκος των πρωτοσέλιδων προήλθε από τη Fed. Ο Jerome Powell  έμεινε πατημένος στα επιτόκια σημειώνοντας ότι έχει σημειωθεί κάποια πρόοδος προς τους στόχους της Fed αλλά τα βασικά κατώφλια δεν έχουν επιτευχθεί. Ειπώθηκε ότι έρχεται η εκτόξευση με πολλούς που υποδηλώνουν ότι ο Πάουελ θα το ανακοινώσει στο Συμπόσιο Jackson Hole αργότερα μέσα στο μήνα (26-28). Η Goldman Sachs αναμένει μείωση της προειδοποίησης της FOMC τον Σεπτέμβριο, ανακοίνωση τον Δεκέμβριο.

Σε άλλες ειδήσεις, ο Panetta της ΕΚΤ είπε ότι η κεντρική τράπεζα μπορεί να αυξήσει τα επιτόκια μόνο όταν πειστεί ότι ο πληθωρισμός μπορεί να σταθεροποιηθεί στο 2% μεσοπρόθεσμα.

Η Κίνα θα συνεχίσει να επιτρέπει στις κινεζικές εταιρείες να διαπραγματεύονται στις ΗΠΑ

Η προτεινόμενη συμφωνία υποδομής των ΗΠΑ αποσκοπεί σε υψηλότερους φόρους στα κρυπτονομίσματα για μέρος της χρηματοδότησης.

Το εμβόλιο Pfizer-BioNTech COVID-19 εξακολουθεί να είναι 84% αποτελεσματικό μετά από έξι μήνες.

Τιμές εξαγωγής Αυστραλίας Q2 + 13,2% q / q (προηγούμενη + 11,2%) & τιμές εισαγωγής + 1,9% q / q (προηγούμενη + 0,2%).

Η Γερουσία των ΗΠΑ ψήφισε να προχωρήσει με τη συμφωνία υποδομής με τον αριθμό των ψήφων να είναι 67-32.

Όσον αφορά το υπόλοιπο της συνόδου, τα κυριότερα σημεία περιλαμβάνουν τον δείκτη τιμών του γερμανικού κράτους, τα πρακτικά της ΕΚΤ, το ΑΕΠ των ΗΠΑ, τις αρχικές αιτήσεις ανέργων και τα στοιχεία της γερμανικής απασχόλησης.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →