Μετά από δύο πολύ καλές συνεδρίες, ο χρυσός σταματά για μια ανάσα σήμερα το πρωί.

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Μετά από δύο πολύ καλές συνεδρίες, ο χρυσός σταματά για μια ανάσα σήμερα το πρωί. Το κίτρινο μέταλλο διαπραγματεύεται -0,74% χαμηλότερα ενώ το ασήμι υποχωρεί -1,00%. Στα υπόλοιπα εμπορεύματα, ο χαλκός είναι 0,34% υψηλότερα μαζί με το WTI που έχει αυξηθεί κατά 0,65%.

Το συναίσθημα κινδύνου ήταν και πάλι καλό τη νύχτα. Τα Nikkei 225 (1,82%), ASX (0,69%) και Shanghai Composite (0,44%) έκλεισαν όλα υψηλότερα. Το Taiex κατάφερε να ανέβει 2,40% μετά από κάποια καλά νέα στο μέτωπο των ημιαγωγών. 

Στις αγορές συναλλάγματος, το USD/JPY σημείωσε άνοδο 0,36% και το NZD/USD σημείωσε επίσης μια καλή συνεδρίαση με άνοδο 0,35%. Στον χώρο κρυπτογράφησης, το Bitcoin είχε επίσης μια αξιοπρεπή συνεδρίαση αφού αυξήθηκε κατά 3,64% για να πλησιάσει την ψυχολογική ζώνη των 60 χιλιάδων δολαρίων.

Ο Harker της Fed είπε ότι υπάρχει ένας ανοδικός κίνδυνος για τις προβλέψεις του για τον πληθωρισμό. Πρόσθεσε στη συνέχεια ότι δεν αναμένει αύξηση επιτοκίων μέχρι τα τέλη του 2022 ή στις αρχές του 2023.

Ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου λέει ότι υπάρχει ακόμη ένα "ουσιαστικό χάσμα" μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της ΕΕ σχετικά με το πρωτόκολλο της Βόρειας Ιρλανδίας.

Ο Ιάπωνας πρωθυπουργός Kishida δεσμεύτηκε να απομακρύνει την Ιαπωνία από τα "Abenomics" σύμφωνα με δημοσιεύματα.

Η Κίνα χαλαρώνει τους κανόνες για τα στεγαστικά δάνεια και ενθαρρύνεται περισσότερος δανεισμός.

Η SEC είπε ότι δεν αντιτίθεται στο μελλοντικό ETF του Bitcoin.

Ο υπουργός Οικονομικών της Ιαπωνίας Suzuki είπε ότι το αδύναμο γεν βοηθά τους εξαγωγείς αλλά αυξάνει το κόστος εισαγωγών.

Αξιωματούχος της BOJ είπε ότι δεν υπάρχει τρέχον σχέδιο έκδοσης ψηφιακού νομίσματος, αλλά η διατήρηση του status quo στις πληρωμές δεν είναι επιλογή.

Η ιαπωνική κυβέρνηση μειώνει τις προοπτικές της για τις εξαγωγές.

Η Queensland Investment Corporation (Australian fund) εξετάζει επενδύσεις σε κρυπτονομίσματα.

Ο κυβερνήτης της BoC Macklem είπε ότι ο πληθωρισμός στον Καναδά δεν είναι ευρείας βάσης, επομένως δεν ανησυχεί τόσο.

PMI NZ Manufacturing για τον Σεπτέμβριο 51.4 (προηγούμενο 40.1).

Στα υπόλοιπα σημεία της συνεδρίασης, περιλαμβάνονται οι λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, τα δεδομένα του Πανεπιστημίου του Μίσιγκαν και τα σχόλια από τους  Williams και Bullard της Fed.

Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →