Μετά από μια αξιοπρεπή συνεδρίαση την Τετάρτη, ο χρυσός έχει σταματήσει λίγο πριν τα 1800 $/ουγκιά

Δημοσιεύτηκε από www.xrisos.gr στις

Μετά από μια αξιοπρεπή συνεδρίαση την Τετάρτη, ο χρυσός έχει σταματήσει λίγο πριν τα 1800 $/ουγκιά διαπραγματευτευόμενος στα 1792 $/ουγκιά. Το ασήμι έχει σπάσει το ψυχολογικό επίπεδο των 23 δολαρίων, αλλά διαπραγματεύεται σταθερά. Αλλού στο συγκρότημα εμπορευμάτων, ο χαλκός είναι 1,80% υψηλότερα και το WTI αυξάνεται κατά 0,70%.

Το συναίσθημα κινδύνου βελτιώθηκε πολύ μέσα στη νύχτα, καθώς τα Nikkei 225 (1,15%), ASX (0,54%) και Shanghai Composite (0,08%) έκλεισαν όλα υψηλότερα. 

Στις αγορές συναλλάγματος, ο δείκτης του δολαρίου ΗΠΑ παραμένει σταθερός, αλλά αυτό έρχεται μετά από μια μεγάλη πτώση που υπέστη την Τετάρτη. Ο μεγαλύτερος κινητήρας ήταν το NZD/USD που αυξήθηκε κατά 0,29%. Το Bitcoin ενισχύεται κατά 1% στα 57.989 $.

Ο κυβερνήτης της PBOC Yi Gang είπε ότι η νομισματική πολιτική θα είναι συνετή, ευέλικτη, στοχευμένη, λογική και κατάλληλη.

Ο Noguchi της BOJ είπε ότι δεν υπάρχει μεγάλος κίνδυνος η Ιαπωνία να οδηγηθεί σε στασιμότητα. Πρόσθεσε επίσης ότι μπορεί να χρειαστεί πρόσθετη χαλάρωση εάν η αγορά εργασίας δεν βελτιωθεί.

Ο Bascand της RBNZ είπε ότι εξακολουθούν να υπάρχουν αυξημένες αβεβαιότητες, ενώ ο COVID-19 εξακολουθεί να εγκυμονεί κινδύνους.

Ο Debelle της RBA δήλωσε ότι η αγορά εργασίας είναι θετική, αλλά δεν υπάρχει μεγάλη βελτίωση των μισθών.

Η υπηρεσία ανταλλαγής κρυπτονομισμάτων Binance θα σταματήσει να προσφέρει συναλλαγές στην Κίνα έως το τέλος του 2021.

Οι ΗΠΑ ελπίζουν ότι θα επιτευχθεί συμφωνία με την ΕΕ σχετικά με τη διαμάχη για τα τιμολόγια χάλυβα μέχρι το τέλος του μήνα.

Η Bowman της Fed είπε ότι προτιμά το tapering να ξεκινήσει τον Νοέμβριο.

Η κεντρική τράπεζα της Σιγκαπούρης αυστηροποίησε ελαφρώς την πολιτική της.

Ιαπωνία Τελική βιομηχανική παραγωγή Αυγούστου -3,6% έναντι -3,2% m/m 

Κίνα Σεπτέμβριος ΔΤΚ 0,7% ετησίως (αναμενόμενο 0,9%) ΔΤΚ 10,7% (αναμενόμενο 10,5%).

Αυστραλιανή έκθεση θέσεων εργασίας: Αλλαγή απασχόλησης: -138Κ (έναντι αναμενόμενου -120Κ).

Στο υπόλοιπο της συνεδρίασης θα ακούσουμε από τους Bullard, Daly και Williams της Fed και τους Tenreyro και Mann της BoE . Υπάρχουν επίσης ορισμένες ανακοινώσεις κερδών από ορισμένες μεγάλες τράπεζες των ΗΠΑ.


Κοινοποιήστε αυτήν τη δημοσίευση← Παλαιότερη δημοσίευση Νεότερη δημοσίευση →